Melvin Belli is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lady of the House

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Ralph Nelson en Vincent Sherman. Met o.a. Dyan Cannon, Armand Assante, Zohra Lampert, Melvin Belli en Christopher Norris.

Cannon speelt Sally Stanford een vrouw die rond 1938 de madam van een Californisch bordeel in San Francisco is in een vrouwvijandige maatschappij. Ze besluit dit niet langer te pikken en gaat de politiek in. Ze brengt het in 1976 ten slotte tot burgemeester van het fraaie plaatsje in de Baai van San Francisco, Sausalito. Ze geeft een boeiende rol weg. Scenario van Ron Koslow.

Ground Zero

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van James T. Flocker. Met o.a. Ron Casteel, Melvin Belli, Augie Treibach, Kim Frieze en John Waugh.

Een openbare aanklager, op het punt ferme gevangenisstraffen te eisen tegen twee topgangsters, moet toezien hoe een bende terroristen een nucleaire bom bevestigt op de Golden Gate Bridge en dreigt die tot ontploffing te brengen, als de aanklager de vrijlating van de twee gangsters niet snel bewerkstelligt. Onzinnige plot en dialogen; hier en daar wel spannend. Verrassend is het slot, waarin San Francisco door een nucleaire explosie van de aardbodem wordt weggevaagd...

Gimme Shelter

1970 | Documentaire

Verenigde Staten 1970. Documentaire van David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin. Met o.a. Rolling Stones, The, Jefferson Airplane, Melvin Belli, Mick Taylor en Keith Richards.

In december 1969, vier maanden na Woodstock, gaven de Rolling Stones en Jefferson Airplane een gratis concert op de Altamont Speedway te Oakland, Noord-Californië. Er kwamen zo'n 300.000 mensen en de organisatoren besloten om Hell's Angels te belasten met de beveiliging rondom het podium. Tijdens het concert waren de Angels voortdurend bezig om met biljartkeus en messen het publiek te mishandelen; één persoon liet hierbij zelfs het leven. De film laat afwisselend beelden zien van optredens, geweld, de pogingen van Grace Slick en Mick Jagger om de gemoederen te bedaren en close-ups van jonge bezoekers (dansend, stoned of in shocktoestand na een confrontatie met de Hell's Angels). Ook worden de Stones gefilmd terwijl ze kijken naar beelden van het concert en hun gedachten over de gebeurtenissen laten gaan.