Mac Ronay (1913-2004) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

J'écris dans l'espace

1989 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1989. Biografie van Pierre Étaix. Met o.a. Mac Ronay, Roger Trapp, Valeria Bruni Tedeschi, Sergio Mondès en Dimitri Jourdre.

Een verrassende film van degene die - met Jacques Tati - een van Frankrijks grootste satirische filmers is. En dat terwijl hij in 1987 na een gedwongen stilte van 16 jaar pas weer terug was in de bioscoop. Te zien is hoe Claude Chappe in 1794, terwijl de Franse Revolutie volop in gang was, de telegraafdienst instelt en laat functioneren ten behoeve van de Franse troepen. Een prima reconstructie van die tijd, met opnamen van Henri Alekan die voor zich spreken. Bovendien weten de nauwelijks bekende acteurs te overtuigen dank zij een (zeer) strakke regie. Een minder belangrijke film die volledig buiten het overige werk van Etaix valt valt maar in zijn opzet is geslaagd.

Totò di notte n.l

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Totò, Erminio Macario, Margaret Rose Keil en Mac Ronay.

Nin[KA2]i Cantachiaro (Tot[KA2]o) krijgt een erfenis en besluit op reis te gaan met zijn assistent Mim[KA2]i (Macario). Als amateurmuzikanten willen ze graag in chique nachtclubs spelen. Ze reizen naar Madrid, Londen, Parijs, New York en Hong Kong, maar nergens kunnen ze hun droom verwezenlijken en ze besluiten terug te keren naar Rome. Een parodie op de ontelbare aftreksels van de succesvolle documentaire EUROPA DI NOTTE uit 1958. Daarin wordt het nachtleven in verschillende landen getoond en de verboden dromen van de Italianen, die nog steeds in een moralistische en schijnheilige wereld leven. Totò ziet er oud en vermoeid uit, maar hij weet nog steeds de lachers op zijn hand te krijgen, bijgestaan door Macario.