Jo Jae-Hyeon

Acteur

Jo Jae-Hyeon is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Moebius

2013 | Drama

Zuid-Korea 2013. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Lee Eun-woo, Jo Jae-Hyeon en Seo Young-ju.

Er zijn over de jaren al heel wat variaties op het Oedipuscomplex gefabriceerd, maar nog nooit zo grotesk en bizar als in deze pikzwarte, dialoogloze komedie van Zuid-Koreaan Kim Ki-duk. Op allerlei manieren weeft de regisseur het principe van de Möbiusband door het verhaal, waarbij niet alleen personages en identiteiten, maar ook tijden en emoties in elkaar overlopen. Een zoon wordt gecastreerd, krijgt dan de penis van de vader aangemeten en raakt vervolgens alleen nog opgewonden van zijn moeder. Ondanks de extreme scènes een instant klassieker.

Sword in the Moon

2003 | Actiefilm, Drama, Avonturenfilm

Zuid-Korea 2003. Actiefilm van Ui-seok Kim. Met o.a. Min-su Choi, Jo Jae-Hyeon, Bo-kyeong Kim en Jong-su Lee.

Terwijl Hollywood de ene na de andere actiefilm uit de computer perst groeit Seoul uit tot de bron van de onvervalste mano a mano actiefilms. Sword in the Moon is een fraai voorbeeld, een gelaagd historisch epos over twee wapenbroeders die door het lot tegenover elkaar komen te staan tegen de achtergrond van politieke intriges in 17de-eeuws Korea. Hard, bloederig en dramatisch. De camera werd gehanteerd door Mun Yong-shik die het aandurfde om nachtelijke gevechtsscènes met zo minimaal mogelijke belichting te fotograferen.

Bad Guy

2001 | Drama

Zuid-Korea 2001. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Won Seo, Jo Jae-Hyeon en Kim Yun-tae.

Sun-hwa draagt pumps met een strikje erop en een kuise zomerjurk. De pooier Han-ki, een krachtpatser met vervaarlijke littekens op zijn lichaam, ziet de studente op een bankje in het park zitten en valt als een blok voor haar. Hij randt haar aan, zij spuugt hem in zijn gezicht, en een obsessie is geboren. Met pijnlijke precisie schetst Bad Guy hoe een braaf meisje aan lager wal raakt en hoe complex de relatie tussen hoer en pooier kan zijn. Zowaar komt in het rauwe, energieke Bad Guy verlossing even in zicht, maar in een onorthodoxe en duur betaalde vorm.

Ag-o

1996 | Drama

Zuid-Korea 1996. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Jo Jae-Hyeon, Ahn Jae-hong en Jeon Mu-song.

In dit low-budgetdebuut van de omstreden Koreaan Kim Ki-duk (The Isle) worden alle kenmerken uit zijn latere oeuvre geïntroduceerd: adembenemende beeldpoëzie, zwarte romantiek, bruut geweld en ongemakkelijke seks. Een opvliegende crimineel die bekendstaat als Krokodil woont met een jongetje en een oude man (een jonge en oude versie van de hoofdpersoon?) onder een brug in Seoel. Wanneer een wanhopige vrouw de rivier in springt, redt hij haar leven, om haar vervolgens wreed te misbruiken. Een bizarre romance volgt. Dat Kim regelmatig van vrouwonvriendelijkheid wordt beschuldigd is ook na het zien van Crocodile voorstelbaar, maar intrigeren doet de film beslist.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jo Jae-Hyeon op televisie komt.

Reageer