Colin McKeown

Acteur, Producer

Colin McKeown is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Beyond the Fire

2009 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2009. Drama van Maeve Murphy. Met o.a. Scot Williams, Cara Seymour, Hugh Sachs en Victoria Aitken.

Een gedesillusioneerde Ierse ex-priester (Williams) ontmoet een beminnelijke vrouw (Seymour) in Londen, nadat hij in de metropool tevergeefs heeft gezocht naar een oude vriend en religieuze mentor. Het stel lijkt gelukkig met elkaar, maar seksuele trauma’s verhinderen verdieping van de relatie. Noord-Ierse regisseur/scenarist Murphy wilde met een gering budget een artistieke film afleveren waarin loodzware onderwerpen als verkrachting en aanverwant (religieus) misbruik samenvallen met hoogdravende romantische verwikkelingen. Waardige onderwerpen, maar didactiek en romantiek gaan zelden samen, en Beyond the Fire is geen uitzondering.

Liam

2000 | Drama, Historische film

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2000. Drama van Stephen Frears. Met o.a. Ian Hart, Claire Hackett, Anthony Borrows, David Hart en Megan Burns.

Zeven jaar is hij en hij stottert. Liam groeit op in Liverpool tijdens de Depressiejaren. Zijn vader verliest zijn werk in de haven. Stephen Frears schetst in dit sympathieke drama de groeipijnen van een jongetje dat op school en in de kerk over hel en verdoemenis hoort, juist in een fase dat hij tobt met 'zondige' vragen als: hoe zit het met vrouwen en lichaamshaar? Zijn vaders doet ondertussen vergeefse pogingen om opnieuw aan de bak te komen en kan zich eigenlijk niet het kostuum veroorloven dat zijn zoontje bij de communie dient te dragen. De Britse Frears, die zich ook in films als My beautiful laundrette en het recente Dirty pretty things bekommerde om de maatschappelijk beknelden, maakt stap voor stap aannemelijk dat de vader uiteindelijk in zijn aansluiting bij de fascisten een mogelijkheid ziet om zijn diepgekrenkte ego te beschermen. De grootste pluim verdienen de altijd uitstekende Ian Hart en Anthony Borrows als het kleine titelpersonage.

Catherine Cookson's The Wingless Bird

1997 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van David Wheatley. Met o.a. Claire Skinner, Dale Meeks, Edward Atterton, Shaun Mechen en Julian Wadham.

Aan de vooravond van het uitbreken van WO I (1914-18) wordt de dure Charles Farrier (Atterton) verliefd op Agnes Conway (Skinner), die afkomstig is uit een bescheiden milieu. Voordat ze elkaar definitief in de armen kunnen sluiten zijn ze allebei door diepe dalen gegaan, maar vooral Agnes, die en passant valt voor Charles` broer Reginald (Wadham) en daarom niet kan besluiten. Het scenario bevat de overbekende kost en werd geschreven door Alan Seymour naar de roman van de 84-jarige Catherine Cookson, die in 1990 verscheen. Het camerawerk is van Fred Tammes. Wordt meestal in drie delen uitgezonden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Colin McKeown op televisie komt.

Reageer