Chris Vermorcken

Regisseur

Chris Vermorcken is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Leonor Fini

1987 | Documentaire, Biografie

België 1987. Documentaire van Chris Vermorcken.

Een schitterend portret van de surrealistische schilderes Leonor Fini (en haar katten) aan de hand van de verschillende periodes in haar werk. De camera beschrijft aandachtig - en zonder een overmaat aan toelichtende tekst - deze tot dromen aanzettende doeken die de maker hartstochtelijk van commentaar voorziet.

The Hollywood Messenger

1984 | Komedie

België 1984. Komedie van Chris Vermorcken. Met o.a. Maritza Norman, Muriel d' Odemont, Tim Tenders en Geneviève Bujold.

Een komisch bedoelde avondvullende speelfilm van de bekwame documentairist Vermorcken met een gastrolletje van Geneviève Bujold. Drama, documentaire en een gefilmd portret zijn met elkaar vermengd. De gewezen echtgenote van een filmacteur is de vertrouwelinge van grote sterren en brengt bijna de gehele dag door achter het stuur van haar auto met het rondbrengen van contracten, brieven, documenten e.d. aan persoonlijkheden in het 'Mekka van de film'. De film is de gebruikelijke ode van de regisseur, die op het slappe koord gevaarlijk balanceert tussen verschillende genres, maar het is toch niet onaardig. Norman speelt zichzelf.

Io sono Anna Magnani

1979 | Biografie, Documentaire

België 1979. Biografie van Chris Vermorcken.

Een boeiende biografische documentaire over de grote Italiaanse actrice Anna Magnani. Goedgekozen fragmenten uit haar voornaamste films worden toegelicht door grote namen als Roberto Rossellini, Vittorio De Sica, Luchino Visconti, Federico Fellini, Marcello Mastroianni, Franco Zeffirelli en vele anderen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Vermorcken op televisie komt.

Reageer