Melvin Frank: regie, cast, scenario, productie en schrijver.
Er zijn 23 films gevonden.

Walk Like a Man

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. Howie Mandel, Christopher Lloyd, Cloris Leachman, Colleen Camp en Amy Steel.

Mandel komt terug in de beschaafde wereld, nadat hij is grootgebracht door wolven. Lachen, gieren, brullen. Een waardeloze klucht met acteurs die beter verdienen. Scenario van Robert Klane. Camerawerk van Victor J. Kemper. Ook bekend als BOBO.

Lost and Found

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. George Segal, Glenda Jackson, Maureen Stapleton, Hollis McLaren en John Cunningham.

Een professor aan een universiteit die weduwnaar is en een Engelse gescheiden dame ontmoeten elkaar in een Frans skioord en verliezen algauw hun verliefdheid als ze trouwen. Een poging om het succes van A TOUCH OF CLASS te benaderen, is hier gewoon oubollige onzin die voor een hippe komedie moet doorgaan.

The Duchess and the Dirtwater Fox

1976 | Komedie, Drama, Western

Verenigde Staten 1976. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. George Segal, Goldie Hawn, Conrad Janis, Thayer David en Roy Jenson.

Een berucht valsspeler (Segal) raakt in moeilijkheden. Hij wordt gered door een bende outlaws, maar als wederdienst moet hij hen helpen bij een bankoverval. Terwijl de boeven er vandoor gaan, weet Segal door een list in het bezit te komen van de buit. In San Francisco wordt de koffer met geld gestolen door cabaretzangeres Hawn, die echter geen flauw benul heeft van de geldschat in de dubbele bodem. Segal zet de achtervolging in op Hawn, op de hielen gezeten door de bende. Dwaze, vulgaire westernparodie, waarin heftig wordt geschmierd door bijna alle acteurs. Regisseur Frank bezit duidelijk niet de kolderieke kwaliteiten van iemand als Mel Brooks. Het allesbehalve vermakelijke scenario is van Frank, Barry Sandler en Jack Rose. De schaarse geslaagde gags lijken meer toevalstreffers. Fotografie van Joseph Biroc. Gedraaid in Panavision.

The Prisoner of Second Avenue

1975 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1975. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. Jack Lemmon, Anne Bancroft, Gene Saks, Elizabeth Wilson en Florence Stanley.

Lemmon probeert zijn ontglippende welstand vast te houden als hij zijn baan kwijtraakt, en zijn appartement door inbrekers bijna leeggeruimd is. Hij probeert zijn waardigheid te handhaven, maar als zijn begrijpende vrouw Bancroft een baantje aanneemt om de kost te winnen is hij een zenuwinstorting nabij. Bancroft moet het ontgelden als hij al zijn opgekropte frustraties op haar loslaat, maar dan besluiten zij zich beiden schrap te zetten. Lemmon speelt voortreffelijk, terwijl de film balanceert tussen komedie en zwarte komedie. Naar het toneelstuk van Neil Simon. Stallone doet even mee als zakkenroller.

A Touch of Class

1973 | Komedie

Verenigde Staten 1973. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. George Segal, Glenda Jackson, Paul Sorvino, Hildegard Neil en Cec Linder.

Ontegenzeglijk gebeurt er iets tussen Jackson en Segal maar dat brengt nog geen leven in deze verzuurde komedie over een getrouwde man die alleen maar een akkefietje wil zonder problemen en die vervolgens verliefd wordt. Jackson kreeg een Oscar als Beste Actrice.

Buona Sera, Mrs. Campbell

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. Gina Lollobrigida, Peter Lawford, Telly Savalas, Lee Grant en Shelley Winters.

Onderhoudende komedie met de charmante Lollobrigida als de Italiaanse Mrs. Campbell (de naam heeft ze van een blik soep overgenomen) die tijdens de oorlog zwanger is geworden en twintig jaar lang van drie verschillende Amerikaanse soldaten - die allemaal denken dat ze de vader van haar kind zijn - geld heeft ontvangen. Nu komen de mannen naar een reünie in Italië en voorziet ze problemen.

A Funny Thing Happened on the Way to the Forum

1966 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1966. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Buster Keaton, Zero Mostel, Phil Silvers, Michael Crawford en Jack Gilford.

Op weg naar het Forum in het oude Rome ontwikkelt zich een onontwarbare intrige. Het mooie slavinnetje Philia (Annette Andre) dat te koop wordt aangeboden door Marcus Lycus (Silvers), weet het hart te winnen van patriciërszoon Hero (Michael Crawford), maar wordt verkocht aan de ruige kapitein Gloriosus (Leon Greene). De minnaars in kwestie kunnen elkaar dus niet zomaar krijgen. Jaloerse echtgenoten laten van zich horen, slaven speculeren op de zwakheden van hun meesters. Verfilming van de gelijknamige Broadwaymusical is een parodie op epische Hollywoodfilms over het Romeinse rijk, zoals Ben Hur. Veel meligheid in dit verhaal, maar een gave rol van Buster Keaton als gladiator Erronius maakt veel goed.

Strange Bedfellows

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. Rock Hudson, Gina Lollobrigida, Gig Young, Nancy Kulp en Edward Judd.

Na hun succesvolle samenwerking in Come September staan Rock Hudson en Gina Lollobrigida opnieuw tegenover elkaar in deze minder sterke, op z'n best amusante komedie over twee merkwaardige bedgenoten. Oliezakenman Carter en Italiaanse bohemienne Toni trouwden ooit impulsief met elkaar, zijn al jaren uit elkaar maar nog niet officieel gescheiden. Nu ze elkaar weer tegenkomen heeft Carter een zakelijke reden om zijn ex terug te winnen: een mogelijke promotie die vereist dat hij getrouwd is. Leuke acteurs, maar niet rap genoeg om tot de beste van Hudsons komedies te behoren.

The Facts of Life

1960 | Komedie

Verenigde Staten 1960. Komedie van Melvin Frank. Met o.a. Bob Hope, Lucille Ball, Ruth Hussey, Don DeFore en Louis Nye.

Beschaafde komedie, waarin Bob en Lucy hun echtgenoten verlaten voor een gezamenlijk tussenspel. De twee sterren vormen een team dat het bekijken waard is.

The Jayhawkers

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Melvin Frank. Met o.a. Jeff Chandler, Fess Parker, Nicole Maurey, Henry Silva en Herbert Rudley.

Regisseur Frank en zijn vaste producer Panama verwierven faam in het comedy genre (met Bob Hope en Danny Kaye). De overgang naar serieuze western was onverwacht en weinig succesvol. Chandler, met zijn vroege grijs de Richard Gere van de jaren vijftig, speelt de dubieuze Darcy. Hij gebruikt de activistische cowboygroep The Jayhawkers als basis om zijn macht in Kansas te vergroten. Ex-gevangene Bleeker weet dat Darcy achter de dood van zijn vrouw zit en werkt hem tegen. Cameraman Griggs doet wat hij sinds Shane (1953) zo goed bleek te kunnen: kleurige, stoffige vista's scheppen.

Li'l Abner

1959 | Musical

Verenigde Staten 1959. Musical van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Leslie Parrish, Peter Palmer, Stubby Kaye, Howard St. John en Julie Newmar.

Het onooglijke stadje Dogpatch, bevolkt door een bont gezelschap van menselijke wezens, wordt uitverkoren als het proefterrein voor de ontploffing van de A-bom. De bevolking komt hiertegen in opstand. Onbeschrijflijk dolle musical van Johnny Mercer en Gene de Paul, die ook op Broadway veel succes oogstte en die gebaseerd is op personages gecre[KA3]eerd door Al Capp. Een anarchistische story die heel wat heilige huisjes omver gooit. De meeste acteurs werden gerecruteerd uit de theaterploeg die het stuk op de planken bracht, vandaar de keuze van de (voor film) onbekende Palmer in de hoofdrol. Gewoon plezierig, met een aantal onvergetelijke personages en songs. Panama en Frank bewerkten het stuk voor de film. Choreografie werd verzorgd door DeeDee Wood en Michael Kidd. Daniel F. Fapp bracht het in beeld en Nelson Riddle en Joseph Lilley kregen een Oscarnominatie voor de muzikale leiding. Een jonge Valerie Harper is even te zien als figurante.

L'il Abner

1959 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1959. Musical van Melvin Frank. Met o.a. Stella Stevens, Julie Newmar, Stubby Kaye, Leslie Parrish en Peter Palmér.

Het onooglijke stadje Dogpatch, bevolkt door een bont gezelschap van menselijke wezens, wordt uitverkoren als het proefterrein voor de ontploffing van de A-bom. De bevolking komt hiertegen in opstand. Onbeschrijflijk dolle musical van Johnny Mercer en Gene de Paul, die ook op Broadway veel succes oogstte en die gebaseerd is op personages gecre[KA3]eerd door Al Capp. Een anarchistische story die heel wat heilige huisjes omver gooit. De meeste acteurs werden gerecruteerd uit de theaterploeg die het stuk op de planken bracht, vandaar de keuze van de (voor film) onbekende Palmer in de hoofdrol. Gewoon plezierig, met een aantal onvergetelijke personages en songs. Panama en Frank bewerkten het stuk voor de film. Choreografie werd verzorgd door DeeDee Wood en Michael Kidd. Daniel F. Fapp bracht het in beeld en Nelson Riddle en Joseph Lilley kregen een Oscarnominatie voor de muzikale leiding. Een jonge Valerie Harper is even te zien als figurante.

That Certain Feeling

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Bob Hope, Eva Marie Saint, George Sanders, Pearl Bailey en Al Capp.

Ongelooflijk slechte Hope-komedie, waarin hij een neurotische tekenaar van cartoons is. Sanders brengt nog wat leven in dit lauwe geheel. Bailey zingt het titelliedje. Gedraaid In VistaVision.

The Court Jester

1955 | Komedie, Familiefilm, Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Danny Kaye, Glynis Johns, Basil Rathbone, Angela Lansbury en Cecil Parker.

In middeleeuws Engeland is een valse koning aan de macht. In een poging de ware koninklijke erfgenaam op de troon te zetten, een baby nog, vermomt verzetsman Hubert Hawkins (Kaye) zich als hofnar. De nieuwe komiek valt in de smaak bij de koning én diens dochter, terwijl hij zelf verliefd wordt op de verzorgster van de echte koning. Komische misverstanden alom in deze vrolijke parodie op middeleeuwse-avonturenverhalen als Robin Hood en Ivanhoe. Wie snelle woordgrapjes, melige liedjes en slapstick kan waarderen, treft Danny Kaye hier op zijn best.

White Christmas

1954 | Musical, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1954. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney, Vera-Ellen en Dean Jagger.

Crosby en Kaye zijn twee ex-officieren die met hun zang-en-dans act een bijna failliet wintersporthotel van een voormalige collega uit het leger nieuw leven willen inblazen. Ze krijgen gezelschap van twee charmante zusters die ook als entertainers hun boterham verdienen. Onder regie van Michael Curtiz (Casablanca) blijft dit romantische drama in kleurrijk Technicolor ondanks de vier leuke hoofdrolspelers nogal vlak, maar heeft veel leuke muziek: de klassieke meezinger 'I'm dreaming of a White Christmas' bijvoorbeeld. Overigens kreeg componist Irving Berlin een Oscarnominatie voor een ander liedje, 'Count Your Blessings Instead of Sheep'.

Knock on Wood

1954 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Danny Kaye, Mai Zetterling, Torin Thatcher, David Burns en Leon Askin.

Buikspreker Jerry Morgan (jaren '40 sterkomediant Danny Kaye) lijdt aan een ernstige vorm van beroepsdeformatie waarbij hij zijn poppen aan het woord laat wanneer hij er zelf niet meer uitkomt. Het kost hem zijn huwelijk en zijn gezond verstand maar gelukkig schiet de mooie psychiater Ilse Nordstrom (Mai Zetterling) hem te hulp. Helaas wordt zijn herstel bemoeilijkt door de plotselinge opkomst van spionnen, contraspionnen en zelfs lijken. Eén van zijn poppen blijkt gevuld met blauwdrukken van een geheim wapen en de onwetende Jerry moet zich in onmogelijke bochten wringen om aan zijn belagers te ontkomen. De komedie is misschien wat belegen en theatraal voor de hedendaagse filmconsument maar Danny Kaye is en blijft een begaafd entertainer met zijn onnavolgbare mimiek en lichaamstaal. Het beste bewijs is misschien wel de balletscène waarin de plompe Kaye probeert niet op te vallen tussen de frêle dansers, het bronmateriaal van een soortgelijke scène in Bill Murray's The Man Who Knew Too Little.

Above and Beyond

1952 | Drama, Oorlogsfilm, Documentaire, Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Drama van Melvin Frank en Norman Panama. Met o.a. Robert Taylor, Eleanor Parker, James Whitmore en Jim Backus.

Het indrukwekkende drama over de Amerikaanse piloot die naar Hiroshima vloog met de eerste atoombom. De film concentreert zich op zijn training en de gevolgen voor zijn persoonlijk leven.

Strictly Dishonorable

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Melvin Frank en Norman Panama. Met o.a. Ezio Pinza, Janet Leigh, Millard Mitchell en Gale Robbins.

Tam gedoe rondom operazanger Pinza die met Leigh trouwt om haar reputatie te redden.

Callaway Went Thataway

1951 | Western, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1951. Western van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Fred MacMurray, Dorothy McGuire, Howard Keel, Jesse White en Fay Roope.

Mislukte satire op de serie-western. Panama en Frank waren ook de producenten en scenarioschrijvers voor deze film. MacMurray is een oude cowboy die plotseling door het medium TV weer in de belangstelling komt. Bill Boyd met zijn Hopalong Cassidy-reeks wordt op de korrel genomen. Boyd was goed bij de tijd en verkreeg de rechten van alle 66 westerns en verkocht ze voor een miljoenenbedrag aan de tv. Hij werd rijk, en tegelijk werd hij bij een nieuwe generatie razend populair. Gastrollen waren er voor Clark Gable, Elizabeth Taylor en Esther Williams - maar dat kon de film niet redden. Het camerawerk is van Ray June.

The Reformer and the Redhead

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. June Allyson, Dick Powell, David Wayne, Cecil Kellaway en Ray Collins.

Vrijpostige onzin met Kathleen (Allyson), dochter van een dierentuineigenaar, aanbeden door advocaat Andrew (Powell). Het scenario is van beide regisseurs Frank en Panama naar een verhaal van Robert Carson. Het camerawerk is van Ray June.

Mr. Blandings Builds His Dream House

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van H.C. Potter. Met o.a. Cary Grant, Myrna Loy, Melvyn Douglas, Jason Robards sr en Reginald Denny.

Uitstekende verfilming van een boek van Eric Hodgins. Grant is in komische topvorm als meneer Blandings, een stadsman die in plattelands Connecticut onvermoeibaar maar blunderend strijdt om een droomhuis te bouwen. Alles wat mis kan gaan bij de bouw gaat ook mis, terwijl mevrouw Blandings (Loy) haar echtgenoot tevergeefs droogjes terzijde staat. En toch blijft de film van Potter (Hellzapoppin') luchtig en interessant. In The Money Pit, een productie uit 1986 met een vergelijkbaar verhaal, trad Tom Hanks in Grants voetsporen.

A Southern Yankee

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Edward Sedgwick. Met o.a. Red Skelton, Brian Donlevy, Arlene Dahl, George Coulouris en Lloyd Gough.

Een uitstekende Skelton-klucht gesirueerd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog waarin Red een blunderende spion voor de yankees in het Zuiden is. De film doet denken aan een klucht uit de zwijgende periode, omdat Buster Keaton de meeste van de filmgrappen bedacht. Bewerkt door Harry Tugend naar een verhaal van Melvin Frank en Norman Panama. Het camerawerk is van Ray June.

Road to Utopia

1945 | Muziek, Romantiek, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1945. Muziek van Hal Walker. Met o.a. Bing Crosby, Bob Hope, Dorothy Lamour, Hillary Brooke en Douglass Dumbrille.

Hope en Crosby krijgen een plattegrond van een goudmijn in Alaska in handen en besluiten deze te gaan zoeken. De kaart was echter van enkele booswichten, die hen achtervolgen, evenals de rechtmatige eigenaar (Lamour) en nog enkele andere gegadigden. Vervelende aflevering uit de ROAD TO-reeks, met enkele geslaagde one-liners, maar als geheel toch minder aantrekkelijk. Een beer die iets zegt en enkele opmerkingen van commentator Robert Benchley zijn de beste invallen. Songs werden geschreven door Johnny Burke en James Van Heusden. Het scenario is van de hand van Melvin Frank en Norman Panama. Het in de studio opgebouwde Alaska, gefilmd door Lionel Lindon, bevat zelfs geen realistisch ijs.