Yvonne Talbret

Acteur

Yvonne Talbret is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le criminel inconnu

1935 | Drama

Zwitserland 1935. Drama van Jean Brocher. Met o.a. Alice Bréguet, Georges-E. Haberjahn, Ivan Matile, Redzipet en Suzy Deraisne.

Een werkeloze alcoholist tracht zijn vrouw te wurgen. Zij doodt hem echter met een messteek. Eenmaal vrijgesproken voedt zij haar zoontje op, ten tijde van het drama nog een zuigeling. Zij verzwijgt voor hem echter de ware toedracht van de dood van zijn vader. Een anti-alcoholfilm, gefinancierd door een Bond van geheelonthouders. Niettemin werd hij slecht ontvangen door de geschokte toeschouwers: met name de moordscène kwam hard aan. De film heeft geen geluid, en dat voor 1935!

Taxi 22

1933 | Komedie

Zwitserland 1933. Komedie van Jean Brocher. Met o.a. Georges Pileur, Yvonne Talbret, Harry-Marc, Redzipet en Roger Bret.

Een taxichauffeur gaat steeds meer drinken, maakt ongelukken, moet naar de gevangenis, wordt door zijn vrouw verlaten en wil zich in een rivier werpen. Dit doet denken aan de affiches die toen de lagere scholen 'opsierden': 'de goede arbeider' en 'de slechte arbeider' en het zal ook niemand verbazen dat de film gemaakt is voor de anti-alcoholistenvereniging van Genève. Brocher verdient een beter en vooral minder naïef scenario. Pileur was een beroemde operettecomponist.

Détenu 33,Le

1931 | Drama

Zwitserland 1931. Drama van Jean Brocher. Met o.a. Paul-Maurice Baud en Yvonne Talbret.

In 1905 vermoordt een wijnboer zijn vrouw en twee kinderen onder invloed van alcohol. Vervolgens pleegt hij zelfmoord. De erg moralistische Brocher heeft rond dit thema een melodramatische maar goed gedraaide film gemaakt voor de Zwitserse anti- alcoholistenvereniging. Deze tragedie heeft geleid tot het verbod van sterke drank in heel Zwitserland in 1908. Omdat hij bedoeld is voor een groot publiek, analyseert deze film nooit geheel de echte oorzaken van de ellende die door alcoholisme wordt veroorzaakt: blijft over de beschrijving van een gebeurtenis in een naïef werk dat behoorlijk verouderd is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yvonne Talbret op televisie komt.

Reageer