Nico Knapper is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

De laatste carrière

1994 | Drama

Nederland 1994. Drama van Nico Knapper en René Höcker. Met o.a. Dick Rienstra, Diana Dobbelman, Erik de Vogel, Ernst Zwaan en Leo Hogenboom.

Hollands polderdrama in dertien delen, naar een idee van Ton Valkenburg en Han Peekel. Zanger en volkstoneel-acteur Rienstra speelt een 58-jarige opzichter op een scheepswerf. Een interim- manager voert hem af via de VUT-regeling. Rienstra kan thuis zijn draai niet vinden en is ontevreden over de gang van zaken. Sociaal-realistisch, soap-achtig drama met houterige dialogen en aan schooltoneel herinnerend spel.

Zeg 'ns AAA

1981 | Komedie, Drama

Nederland 1981. Komedie van Hanneke Kock en Nico Knapper. Met o.a. Sjoukje Hooymaayer, Manfred De Graaf, Carry Tefsen, John Leddy en Renée Soutendijk.

Vijf afleveringen op één videoband van een der meest succesvolle Nederlandse situatie-komedies van de periode 1980-1990. Met Chiem van Houweninge en Alexander Pola als verantwoordelijken voor het script worden de lotgevallen beschreven van Hooymaayer als vrouwelijke arts, een weduwe, met Cornelissen als studerende zoon en Soutendijk als een tienerdochter. De echte ster is echter Tefsen als de huishoudster. De Graaf is de vriend van Hooymaayer. Soutendijk en Cornelissen zouden de serie na een tijdje vaarwel zeggen, de harde kern ging een glorietijd tegemoet. Af en toe wat engagement, maar in eerste instantie amusante verhaaltjes, geen dijenkletsers, meer 'character' dan 'comedy' en een tikkeltje 'situation'. Het betreft de afleveringen Verliefde dokters, De lappenmand, Voordeurdelers, Zeg 'ns Ja en Spoelt u maar.