Osvaldo Golijov

Componist

Osvaldo Golijov is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Oath

2010 | Documentaire

Verenigde Staten 2010. Documentaire van Laura Poitras.

Fascinerend portret van Abu Jandal, oud bodyguard van Bin Laden, en zijn zwager Salim Hamdan, de voormalige chauffeur van de Al Qaida-leider die zeven jaar lang werd opgesloten in Guantanamo Bay. Waar Abu tegenwoordig als ex-terrorist veelvuldig in de internationale media verschijnt – en in Jemen jongeren doceert over de heidense Amerikanen – daar blijft Salim in The Oath helaas onzichtbaar. Hij kon en mocht niet in beeld worden gebracht. Regisseur Laura Poitras en cameravrouw Kirsten Johnson werden op het prestigieuze Sundance filmfestival bekroond voor de prachtige fotografie.

Tetro

2009 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten/Italië/Spanje/Argentinië 2009. Drama van Francis Ford Coppola. Met o.a. Vincent Gallo, Maribel Verdú, Alden Ehrenreich, Klaus Maria Brandauer en Carmen Maura.

Talentvolle zoon van gevierde, maar dominante dirigent verkast naar Argentinië, waar hij het leven van de gekwelde kunstenaar uithangt. Totdat zijn jongere broer hem komt opzoeken. In fraai zwart-wit geschoten melodrama van Francis Ford Coppola werd in Cannes terugkeer naar gouden tijden genoemd, maar film komt niet in de buurt van Coppola's meesterwerken uit de jaren '70. De opera-achtige film sleept en de personages laten je koud. Vincent Gallo irriteert als gekwelde ziel, maar Di Caprio-lookalike Alden Ehrenreich als zijn jongere broer is een ontdekking.

Youth Without Youth

2007 | Fantasy, Drama, Mysterie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten/Roemenië/Frankrijk/Italië/Duitsland 2007. Fantasy van Francis Ford Coppola. Met o.a. Tim Roth, Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, André Hennicke en Marcel Iures.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog vreest de oude, Roemeense wetenschapper Dominic (Roth) dat hij zijn onderzoek nooit af zal krijgen. Dan wordt hij op straat getroffen door de bliksem, en wordt hij op wonderbaarlijke wijze tientallen jaren jonger. Een vrouw, die sprekend op zijn jeugdliefde lijkt, wordt ook al door de bliksem getroffen, met een heel ander resultaat. De eerste film die Coppola in tien jaar maakte stelt teleur, vooral vanwege het warrige verhaal en het niet erg sterke spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Osvaldo Golijov op televisie komt.

Reageer