John Krish

Regisseur

John Krish is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Friend or Foe

1981 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1981. Familiefilm van John Krish.

Een uitzonderlijke produktie van de Children's Film Foundation, gezien het thema. Oorlogsjaar 1940 in Groot- Brittannië. Tucky en David verblijven bij een boer op het platteland. Zoals veel stadskinderen werden zij geëvacueerd. Op een nacht zien zij een Duits vliegtuig neerstorten in de bossen. Het Britse leger houdt een zoektocht, zonder resultaat. De jongens gaan zelf op zoek. David valt in het water en verdrinkt bijna, maar de Duitse piloot redt hem.

The Man Who Had Power Over Women

1970 |

Verenigd Koninkrijk 1970. John Krish. Met o.a. Rod Taylor, James Booth, Carol White, Penelope Horner en Charles Korvin.

De succesvolle, maar te veel drinkende manager van popstar Francis, Taylor, wordt door zijn vrouw verlaten. Terwijl zijn vriend Booth hem een beetje probeert op te beuren, versiert Taylor in het geniep diens vrouw White. Als Booth dit ontdekt, muilpeert hij Taylor in het openbaar. Booth komt onverwacht te overlijden en Francis, wiens vriendin doodgebloed is door een illegale abortus, begint een nieuw bestaan met weduwe White. Een warrige, onleuke satire over de show-bizz van de Swinging Sixties, hoewel de rollen erg hun best doen. Andrew Meredits schreef het scenario naar het boek van Gordon Williams.

Decline and Fall of a Bird Watcher

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Komedie van John Krish. Met o.a. Robin Phillips, Colin Blakely, Leo McKern, Felix Aylmer en Robert Harris.

Een ongelijke, vaak moeizame, satirische klucht over een jongeman, die een positie krijgt op een wat vreemde jongensschool. Hij krijgt een verhouding met een oudere vrouw die anderen wil be[KA3]invloeden (Page). Bewerkt naar de scherpe roman van Evelyn Waugh over Engelse zeden en gewoonten.

The Wild Affair

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van John Krish. Met o.a. Nancy Kwan, Terry-Thomas, Jimmy Logan, Bud Flanagan en Betty Marsden.

Eurasiatische Kwan in niet-passende rol als toekomstig bruidje dat een laatste keer de bloempjes buitenzet op een kerstfuif van het kantoor, wat bijna op een orgie uitdraait. Eigenaardig komisch dramaatje met enkele interessante elementen en de gesnorde, bombastische Terry-Thomas weer in goede doen.

The Unearthy Stranger

1963 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1963. Sciencefiction van John Krish. Met o.a. John Neville en Gabriella Licudi.

Een geleerde komt erachter dat zijn collega's die aan een geheim project werkten vermoord zijn en hij krijgt het vermoeden dat zijn mooie vrouw niet van deze planeet is. Griezelige SF voor fans.

The Salvage Gang

1958 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Familiefilm van John Krish. Met o.a. Christopher Warbey, Ali Allen, Amanda Coxell, Frazer Hines en Richard Molinas.

Na bij vergissing een bed te hebben verkocht om aan geld te komen voor een gebroken zaag, gaat een groep kinderen op pad om het bed weer terug te krijgen. Na een wat onwennig, slapstick- achtig begin krijgt deze kinderfilm een mooi bizar kantje als de kinderen hun teruggevonden bed door de straten van Londen naar huis rijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Krish op televisie komt.

Reageer