Ivan Nichev

Regisseur, Producer

Ivan Nichev is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Liubovni Sanishta

1996 | Familiefilm

Bulgarije 1996. Familiefilm van Ivan Nichev. Met o.a. Ivailo Tzvetkov en Albena Ivanova.

Het mag een wonder heten dat Nichev zijn film in zijn bankroete vaderland Bulgarije kon afmaken. Alles draait rond de zieke jongen Edgar (Tzvetkov) die met zijn moeder in een duur sanatorium verpleegd wordt, waar hij vriendschap sluit met een pianist. Hij leert ook de dokter, die hem behandelt, beter kennen en stelt vast dat beide mannen zijn vriendschap gebruiken omdat zij in contact willen komen met zijn moeder. Edgar is dan ook zeer ontgoocheld dat hij als kind alleen in deze wereld staat en niet eens in staat is om zijn moeder te beschermen tegen zichzelf en tegen eventuele minnaars. Maar hij leert ook snel dat er verschillende waarheden zijn voor een en hetzelfde feit. Ontroerend spel van Tzvetkov; Nichev schreef het scenario en produceerde de film, die gaat over de filmische exploratie van de relatie kinderen-ouderen en jeugd- volwassenheid. Geschikt vanaf elf jaar en volwassenen kunnen er ook wat uit leren. Fotografie van Georghi Nicolov.

Yvan and Alexandra

1988 | Drama, Romantiek

Bulgarije 1988. Drama van Ivan Nichev. Met o.a. Kliment Corbadziev, Monika Budjonova, Filip Trifonov, Marija Statulova en Kalin Arsov.

Corbadziev speelt een elf-jarig jongetje dat verliefd is op Budjonova. Als haar ouders te schande worden gemaakt door het totalitaire regime laat hij zich niet van de wijs brengen, ook later niet als dit gepaard gaat met verraad, gekonkel en chantage. Kritiek over de (verkalkte) dictatuur die op het punt stond aan zijn eigen verstening ten onder te gaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Nichev op televisie komt.

Reageer