John Reid

Regisseur

John Reid is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Last Tattoo

1993 | Oorlogsfilm, Romantiek, Thriller, Drama

Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 1993. Oorlogsfilm van John Reid. Met o.a. Tony Goldwyn, Kerry Fox, Robert Loggia, Rod Steiger en Katie Wolfe.

Tijdens WO II worden honderdduizenden Amerikaanse soldaten naar Nieuw-Zeeland gezonden in afwachting van hun vuurdoop. Een marinier wordt vermoord en kapitein Goldwyn krijgt opdracht om uit te zoeken wie de dader is. Hij heeft echter bitter weinig aanknopingspunten. Hij weet niks van het land zelf af. Hij bedient zich van een list om de verdwenen verloofde van het slachtoffer op te sporen. Hierbij krijgt hij de hulp van de kordate apotheekster Fox. Ze vinden haar, maar dan blijkt dat enkele hooggeplaatste personen de affaire liever in de doofpot stoppen. Suspensefilm die dodelijk vervelend is door een overdaad aan details en nevenplots; bovendien heeft dit schadelijke gevolgen voor de spanningsopbouw. De acteurs spelen duidelijk beneden hun kunnen. Reid schreef het scenario samen met Keith Aberdein. Fotografie van John Blick.

Leave All Fair

1985 | Biografie

Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 1985. Biografie van John Reid. Met o.a. John Gielgud, Jane Birkin, Féodor Atkine, Simon Ward en Louba Guertichikoff.

Een film over de herfsttij van het leven van uitgever John Middleton-Murrey (Gielgud), echtgenoot van Katherine Mansfield, die tevens de belangrijkste schrijfster van zijn uitgeversfonds was. Door middel van flashbacks passeert zijn leven (een dubbelrol van Birkin) de revue, en zo komt naar voren hoe hij haar bespeelde, terwijl het geheel gekoppeld is aan zijn huidige relatie met een jonge Fran[KA10]caise (Birkin), die veel op zijn overleden echtgenote lijkt. In alle opzichten een goede film.

Carry Me Back

1982 | Drama

Nieuw-Zeeland 1982. Drama van John Reid. Met o.a. Grant Tilly, Kelly Johnson, Dorothy McKegg en Derek Hardwick.

Zeer geestige, zwarte humor waarin twee broers het lijk van hun plotseling overleden vader terug moeten smokkelen naar diens boerderij, omdat het testament bepaalt dat hij daar begraven moet worden; anders erven zij niets. Een aantal erg leuke momenten helpt de film over het nogal magere scenario heen en Kelly Johnson is een ontdekking.

Middle Age Spread

1979 | Komedie

Australië 1979. Komedie van John Reid. Met o.a. Grant Tilly, Dorothy McKegg, Peter Sumner, Bridget Armstrong en Donna Akkersten.

Een leraar van middelbare leeftijd strijdt tegen zijn lusteloze huwelijk, zwangere dochter, boze buren en de ontwakende liefde voor een gescheiden lerares. Een komedie!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Reid op televisie komt.

Reageer