Liisa Helminen

1950 Regisseur, Scenarist, Producer

Liisa Helminen (1950) is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Pelikaanman

2004 | Familiefilm

Finland 2004. Familiefilm van Liisa Helminen. Met o.a. Kari Ketonen, Roni Haarakangas, Inka Nuorgam en Liisa Kuoppamäki.

In de Finse familiefilm Pelikaanman landt een pelikaan tussen de badgasten op het strand. Uit nieuwsgierigheid besluit hij een van hen te worden. De pelikaanman koopt een pak, vindt een baan, en huurt een flat. Hij wordt verliefd op een ballerina die Het zwanenmeer danst en sluit vriendschap met de tienjarige Emil, een kind van pas gescheiden ouders, en diens buurmeisje Elsa. De film moet het niet hebben van spectaculaire special effects, hoofdrolspeler Ketonen maakt slechts vogelachtige gebaren en er dwarrelen wat veertjes. Toch is Pelikaanman een fijn sprookje met een warme boodschap.

Turilas ja Jäärä

2001 | Familiefilm

Finland 2001. Familiefilm van Mariko Härkönen en Ismo Virtanen.

Kleurrijke poppenanimatie over twee insecten. Jäärä doet de ene uitvinding na de andere van materiaal dat hij op de vuilnisbelt vindt. Turilas is zijn maat, die het snoepen niet kan laten. Ze helpen andere insecten uit hun wereldje zoals bromvliegen en bijen. Deze film is samengesteld uit 13 afleveringen van 7 minuten, die voor de Finse tv werd geproduceerd. Origineel en weer eens wat anders. Geschikt voor kinderen die al kunnen lezen en schrijven. Zelfs moeders en opa's kunnen met hen meekijken. Het scenario is van producente Liisa Helminen en beide regisseurs Härkönen en Virtanen. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Vesa Vierikko als Jäärä, Sam Huber als Turilas, Ȧsa Nybo, Björn B. Lindström, Katariina Lohiniva en O.P. Säkkä. DTS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liisa Helminen op televisie komt.

Reageer