Evgeniy Evtushenko

Scenarist

Evgeniy Evtushenko is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Pochoronij Stalina

1990 | Drama

SU/Rusland 1990. Drama van Jewgenij Jewtuschenko en Jevgenij Jevtuschenko. Met o.a. Denis Konstantinow, Jewgenij Platochin, Vanessa Redgrave, Albert Todd en Marina Kalinitschenko.

Jewtuschenko`s min of meer autobiografische film over de communistische terreur van Stalin is opgehangen aan de begrafenis van de gehate dictator op 5 maart 1953. De film speelt zich af tijdens de rouwperiode tot en met de uitvaart aan de hand van een verhaal dat parallel loopt, over een jonge vrouw (Kalinitschenko) die tijdens een uitbarsting van massahysterie onder de voet gelopen wordt. Persoonlijke wraakoefening van de regisseur, ooit een overtuigd communist, die bijna dertig jaar heeft moeten wachten om deze film te kunnen maken. Met behulp van duizenden figuranten heeft de maker de gebeurtenissen op straat gereconstrueerd en ze gedraaid in zwart-wit om zo de film een overtuigend karakter met een documentair effect te bezorgen. Scenario van regisseur Jewtuschenko. Camerawerk van Anatoli Iwanow.

Soy Cuba

1964 | Drama, Experimenteel

Cuba/SU 1964. Drama van Mikhail Kalatozov. Met o.a. Luz María Collazo, Jean Bouise en Sergio Corrieri.

Bepaald vrij van politieke propagandalading is Soy Cuba niet: in de film vieren schaamteloos decadente Amerikanen eind jaren vijftig feest in Havana, terwijl de arme Cubaanse bevolking lijdt. Grootgrondbezitters verpatsen het land van arme boeren aan Amerikaanse multinationals, de corrupte politie van dictator Batista onderdrukt meedogenloos elk protest. De film is toch het aankijken meer dan waard, vooral vanwege de wonderschone zwart-wit fotografie, en het is ook best interessant, zo'n ouderwets communistische visie op de Cubaanse revolutie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Evgeniy Evtushenko op televisie komt.

Reageer