James Alga: regie.
Er zijn 8 films gevonden.

Fantasia 2000

1999 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Animatie van Gaetan Brizzi en James Alga.

Waarmaking van de droom van Disney om constant met Fantasia bezig te blijven. Deze film die op 1 januari 2000 in premiere gaat in alle imax theaters over de gehele wereld, bestaat uit 8 delen waarin korte verhalen zijn uitgebeeld en waarbij muziek een zeer belangrijke rol speelt.

Jungle Cat

1960 | Documentaire

Verenigde Staten 1960. Documentaire van James Algar en James Alga.

Een van Disneys zwakkere True-Life-avonturenverhalen gaat de mist in door het scenario en de presentatie, maar niet door het ruwe materiaal: de opnamen uit het wilde leven van de titelfiguur, een jaguar, zijn prachtig.

White Wilderness

1958 | Documentaire

Verenigde Staten 1958. Documentaire van James Algar en James Alga.

Aan deze imposante documentaire over de natuur in het Noorden van Canada, waar het klimaat ijselijk koud is en de streek onherbergzaam, werd drie jaar gewerkt en liefst negen cameralieden 'maakten' de film, waaronder James R. Simon, Hugh A. Wilmar, Llyod Beebe en Lois Crisler. Een flora en fauna, die je niet voor mogelijk zou houden passeren de revue alsmede de verdere dierenwereld; de lemmingen die na een lange trek zichzelf vernietigen, maken een diepe indruk op de kijker. De film kreeg een Oscar voor Beste Documentaire en voor de Beste Muziek. Onderdeel van de reeks 'True Life' van Walt Disney.

Secrets of Life

1956 | Documentaire

Verenigde Staten 1956. Documentaire van James Algar en James Alga.

Dit Disney True-Life Adventure biedt veel close-ups van planten, insekten, zeedieren en opnamen van natuurgebeurens, zoals bijvoorbeeld werkende vulkanen. Tot de fraaie opnamen behoort het versneld laten openbloeien van een bloem op de tonen van een aanzwellende Bolero op de geluidsband. Verteld door Winston Hibler.

The African Lion

1955 | Familiefilm, Documentaire

Verenigde Staten 1955. Familiefilm van James Algar en James Alga.

Deze uitmuntende True-Life documentaire is wellicht Disney's beste. Biologen Alfred en Elma Milotte filmden gedurende vier seizoenen de Afrikaanse leeuw in zijn natuurlijke omgeving. Vol drama, opwinding, kleur en humor. Een parel. Scenario van regisseur Algar, Winston Hibler en Ted Sears. Camerawerk van Alfred G. Milotte en Elma Milotte.

The Vanishing Prairie

1954 | Documentaire, Familiefilm

Verenigde Staten 1954. Documentaire van James Algar en James Alga.

Disney's tweede True Life Adventure-hoofdfilm bevat verbazingwekkende opnames van het leven der dieren op de grote vlaktes in de V.S., waaronder de wonderbaarlijke geboorte van een bisonkalfje. De presentatie is goed, zelfs zonder de gebruikelijke grappige montages en dito opnames die natuurfilms van Disney zo kenmerken. Deze documentaire die niet veroudert, kreeg een Oscar. Camerawerk van Tom Mc Hugh, James R. Simon, N. Paul Kenworthy, Jr. en Cleveland P. Grant.

The Living Desert

1953 | Documentaire

Verenigde Staten 1953. Documentaire van James Algar en James Alga.

De eerste en waarschijnlijk beroemdste Disney documentaire over de levende natuur in de serie True-Life Adventure. Deze film gaat over de flora, fauna en verdere dierenwereld in de dorre woestijn ten Oosten van de bergketen Sierra Nevada, waar een regenbui de natuur in een nacht kan veranderen. Deze tijdloze film herbergt fraaie en verbijsterende beelden. De met humor gemonteerde opnames, w.o. de 'schorpioenendans' maakten indertijd grote indruk. Een Oscar als beste documentaire. De verhaalstem bij de oorspronkelijke versie is van Winston Hibler. Het scenario is van regisseur Algar, Ted Sears, Winston Hibler en Jack Moffit.

Ichabod and Mr. Toad

1949 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1949. Animatie van Jack Kinney, Clyde Geronimi, James Algar en James Alga. Met o.a. Claude Allister, Colin Campbell, John Ployardt, Pat O'Malley en Eric Blore.

Twee bekende verhalen, te weten The Wind in the Willows en The Legend of Sleepy Hollow vinden we terug in één Disney-tekenfilm. Hoewel het hier om een meesterwerk gaat, heeft deze film nimmer de waardering gekregen die hij verdiende. De film is nu in tweeën geknipt en is wel eens op de tv te zien.