Saleh Bakri: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

The Blue Caftan

2022 | Drama

Marokko 2022. Drama van Maryam Touzani. Met o.a. Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui en Mounia Lamkimel.

Nadat filmmaker Touzani in haar prachtige debuutfilm Adam (2019) bijna niet uit een bakkerijtje in de medina van Casablanca kwam, zitten we in de al even fraaie opvolger The Blue Caftan vooral in een kleermakerszaakje in de medina van Salé. Touzani kiest dan wel voor een klein canvas, de verhalen die ze vertelt zijn groots. Adam gaat over solidariteit en moederschap, The Blue Caftan over mogen zijn wie je bent en liefde in al zijn gedaanten. Meesterkleermaker Halim is al jaren gelukkig getrouwd met Mina (Azabal, die ook al de hoofdrol speelde in Adam), maar met de komst van de nieuwe leerling Youssef komt er een einde aan hun veilige leventje samen.

Wajib

2017 | Drama

Colombia​/​​Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Noorwegen​/​​Palestijnse gebieden​/​​Qatar 2017. Drama van Annemarie Jacir. Met o.a. Mohammad Bakri, Saleh Bakri en Leila Bakri.

Zoals de traditie dat verlangt, bezorgen een vader en diens volwassen zoon persoonlijk de 350 uitnodigingen voor de bruiloft van hun dochter/zus bij de gasten. Het wordt een daglange autorit door Nazareth, langs onder meer een bruidswinkel en begrafenisstoet, verschillende wijken, incidenten en cafeetjes. Onderweg kletsen en kibbelen de christelijk-Palestijnse vader en diens in het buitenland levende zoon over roken, vuilnis op straat, politiek, tradities en moderne liefde. Een veelkleurige schets van een gemeenschap, afgewisseld met enkele running gags, over tweespalt en verbondenheid.

The Time That Remains

2009 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​België​/​​Frankrijk​/​​Palestijnse gebieden 2009. Drama van Elia Suleiman. Met o.a. Ali Suliman, Elia Suleiman, Saleh Bakri en Yasmine Haj.

Regisseur Elia Suleiman (1960, Nazareth) maakte met zijn droogkomische, scherpe sociale blik eerder het buitengewone drama Divine Intervention. Nu blikt hij terug op de recente geschiedenis van Nazareth, vanaf 1948, via zijn ouders. 'Israelische Arabieren' die hun waardigheid trachten te houden in een stad die decor is van diepgeworteld conflict. Ondertussen heeft het gezin van de opgroeiende Elia ook heel alledaagse gedoetjes. Suleiman, in Cannes genomineerd voor de Gouden Palm, verbindt wreedheid en wanhoop aan humor en weet ondertussen een beeldschone filmische kalmte te bewaren.

The Band's Visit

2007 | Drama, Komedie, Muziek

Israël​/​​Verenigde Staten​/​​Frankrijk 2007. Drama van Eran Kolirin. Met o.a. Ronit Elkabetz, Sasson Gabai, Saleh Bakri en Khalifa Natour.

Israëlische publiekstrekker over een achtkoppig Egyptisch politieorkest dat op bezoek in Israël de verkeerde bus neemt en in een slaperig woestijnstadje wordt opgevangen door een vrijgevochten restauranthoudster en haar bescheiden vrienden. Poëtische beelden en ontroerende ontboezemingen in een fantastische Joods-Arabische kruising tussen Napoleon Dynamite, De Noorderlingen en Il postino. The Band's Visit maakte een ware zegetocht langs de internationale festivals, van Jeruzalem tot Tokio, en sleepte ruim vijftig prijzen in de wacht. Geschoten op locatie in Yeruham in de Negev woestijn, een economisch en cultureel armoedig oord.

Salt of This Sea

2008 | Romantisch drama

Palestijnse gebieden​/​​België​/​​Frankrijk​/​​Spanje​/​​Zwitserland 2008. Romantisch drama van Annemarie Jacir. Met o.a. Suheir Hammad, Saleh Bakri en Riyad Ideis.

Soraya (Hammad), in Brooklyn geboren en opgegroeid, reist naar Israël om de bezittingen van haar Palestijnse grootvader, verloren toen hij in 1948 zijn huis moest verlaten, te claimen. Ter plekke lopen de zaken anders dan verwacht: tijdens een road trip met een taxichauffeur (Bakri) en een filmmaker (Ideis) ziet Soraya het door haar geïdealiseerde land door andere ogen. Visueel aantrekkelijk drama rond gevoelige thema's komt niet zo geloofwaardig over: het drietal komt in nogal uitzonderlijke situaties terecht. Palestijnse inzending voor de Oscars.

Laila’s Birthday

2008 | Drama

Palestijnse gebieden​/​​Tunesië​/​​Nederland 2008. Drama van Rashid Masharawi. Met o.a. Mohammed Bakri, Areen Omari, Nour Zoubi en Saleh Bakri.

Abu Laila is taxichauffeur in de Palestijnse bezette gebieden, maar gaat regelmatig naar het ministerie om te zien hoe het gaat met zijn aanvraag om zijn werkelijke beroep weer uit te kunnen oefenen, eigenlijk is hij rechter. Het kernthema van regisseur Masharawi, geboren in een vluchtelingenkamp in de Gaza-strook, is het alledaagse leven onder de Israëlische bezetter. Hij houdt een lichte toets, mede dankzij zijn hoofdrolspeler Bakri als de stoïcijnse Abu, die vastbesloten is zich niet van zijn pad te laten afleiden, maar onvermijdelijk betrokken raakt. Jammer genoeg krijgt de film gaandeweg iets voorspelbaars,