Alan Berliner

Regisseur, Scenarist, Editor

Alan Berliner is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

First Cousin Once Removed

2012 | Documentaire

Verenigde Staten 2012. Documentaire van Alan Berliner.

Indrukwekkend visueel gedicht over geheugen van oud-Top 10-gast op het IDFA, Alan Berliner. Die praat met oom Edwin Honig, ooit gevierd dichter/vertaler, die nu alzheimer heeft.

Wide Awake

2006 | Documentaire

Verenigde Staten 2006. Documentaire van Alan Berliner.

Chronische slapeloosheid leidt tot vermoeidheid die niet meer overgaat. Filmmaker Alan Berliner, die zijn persoonlijke documentaires bekroond zag met prijzen, lijdt zelf ook aan slapeloosheid. Hij werkt 's nachts en komt zelfs daarna nog nauwelijks in slaap. Wanneer hij vader wordt, wil de filmmaker weten of zoiets erfelijk is. Een zeer creatieve film met een bonte en zeer persoonlijke verzameling van interviews, archiefbeelden en familiefilmpjes, die het probleem van de slapeloosheid op bijzondere wijze in kaart brengt.

Nobody's Business

1997 | Documentaire

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Alan Berliner.

Oscar Berliner is een doorsnee Amerikaan van joodse afkomst. Zijn ouders zijn afkomstig uit Rusland en Polen en emigreerden begin 1900 naar Amerika. Aan de hand van een portret van zijn vader onderzoekt regisseur/scenarist Alan Berliner de joodse tradities en achtergronden van zijn voorouders, zowel in Europa als in Amerika. Oscar geeft duidelijk geen zier om zijn verleden en voelt geen behoefte zijn voorouders te leren kennen. Maar Alan zet door, trekt naar Rusland en Polen op zoek naar sporen van zijn voorouders. Gelijktijdig maakt hij een balans op van een eeuw jodendom in Amerika. De documentaire heeft veel weg van een home movie, maar enkele historische beelden van de oude wereld geven er wel een ietsje meer algemeen belang aan. Het grote publiek heeft weinig boodschap aan deze documentaire, maar wie geïnteresseerd is in de verschillen tussen de benadering en de evolutie van het hedendaagse jodendom en rond 1900 zal Berliners film wel naar waarde weten te schatten, ondanks het amateurisme van sommige fragmenten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Berliner op televisie komt.

Reageer