Luciano de Crescenzo

Acteur

Luciano de Crescenzo is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

FF.SS. cioè... che mi hai portato a fare sopra a Posillipo se non mi vuoi più bene?

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Renzo Arbore. Met o.a. Luciano de Crescenzo, Renzo Arbore, Roberto Benigni en Isabella Biagini.

Renzo Arbore en Crescenzo spelen zichzelf wanneer ze in Rome op zoek gaan naar ideeën voor een nieuwe show. Ze dolen door de stad in de hoop dat ze een creatieve inval krijgen of op zijn minst mensen uit de show-business tegenkomen. Voor het huis van Federico Fellini speelt de wind hun een origineel scenario van de grote regisseur zelf in handen. Ze denken dat hun kostje gekocht is, maar er komt een kink in de kabel. Het lijkt alsof Arbore deze film tussen de bedrijven door heeft gemaakt: hij amuseert zich en neemt de zaken niet al te ernstig.

Il Pap'occhio

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Renzo Arbore. Met o.a. Roberto Benigni, Isabella Rossellini, Manfred Freyberger, Luciano de Crescenzo en Renzo Arbore.

De paus wil de jeugd uit de disco houden en in de kerk lokken door een Vaticaans tv-station op te richten en daarop concurrerende populaire showprogramma's uit te zenden. De tv- makers installeren zich in de Sixtijnse kapel en laten de fresco's van Michelangelo overschilderen, maar de eerste uitzending resulteert in een mislukking. Het filmdebuut van de tv-satiricus Arbore dankt veel aan de opvallende gelijkenis van acteur Freyberger met Johannes Paulus, maar de vormeloosheid en het rusteloos camerawerk ondermijnen de humor die alleen bij vlagen - vooral in de rol van Bernini - echt geslaagd is en sterk steunt op bekendheid met de media in Italië en Arbores eigen tv-show.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luciano de Crescenzo op televisie komt.

Reageer