Giorgio Bianchi

Regisseur, Acteur

Giorgio Bianchi is regisseur en acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

Quando dico che ti amo

1967 | Muziek, Komedie

Italië 1967. Muziek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Tony Renis, Lola Falana, Enzo Jannacci en Alida Chelli.

Een lichtvoetige muzikale komedie over de wonderlijke avonturen en de amoureuze perikelen van een jonge pop-zanger. Onschuldig vermaak en muziek uit de jaren zestig.

Assicurasi vergine

1967 | Drama, Komedie

Italië 1967. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Romina Power, Leopoldo Trieste, Dino Mele en Vittorio Caprioli.

Op het ruige platteland van Sicilië verzekert een man, die bijna omkomt van schulden, de maagdelijkheid van zijn mooie dochter. Romina, de dochter van Tyrone Power, is bloed-mooi, maar haar spelprestaties zijn middelmatig. In zijn totaliteit dwingt de film geen bewondering af en is deze eigenlijk alleen maar geschikt voor de eiland bewoners.

Sedotti e bidonati

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Leopoldo Trieste.

Twee rijke neven uit Sicilië vallen voor de onweerstaanbare charme van een Siamese tweeling. De lichtgelovige neven geven een fortuin uit om de tweeling operatief te laten scheiden. Maar helaas zijn de meisjes helemaal geen Siamese tweeling - ze hebben het allemaal maar verzonnen om de neven van hun geld af te helpen. Best lollig, al is de humor hier en daar wat aan de grove kant.

Il mondo vuole cosi

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Clara Calamai, Vittorio De Sica, Massimo Serato, Lauro Gazzolo en Carlo Romano.

Deze bitterzoete komedie over wantrouwen heeft een voortreffelijke bezetting die goede acteerprestaties levert onder de veilige leiding van Bianchi. Het verhaal gaat over een eerlijke, opgewekte bankemployé die geen vlieg kwaad zou doen. Op een dag stort zijn hele leven echter in elkaar als hij valselijk beschuldigd wordt van het stelen van drie miljoen lires. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar niemand gelooft hem.

I quattro tassisti

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Peppino De Filippo, Gino Bramieri, Erminio Macario en Aldo Fabrizi.

Een middelmatige komedie in vier afleveringen over taxichauffeurs en hun ontmoetingen met allerlei soorten klanten, waaronder de meest uiteenlopende types, die soms het vreemdste gedrag vertonen. Het acteren doet plichtmatig aan en niet alle sketches zijn even grappig.

Totò e Peppino a Berlino

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Nadine Sanders en Luigi Pavese.

Een spionnen-komedie, waarvan je soms pijn in je buik krijgt van het lachen over een verwisselde identiteit, een valse beschuldiging en ontsnapping. Gesitueerd in Berlijn, waar de twee komieken om zich te ontrekken aan de fascisten, ontsnappen naar de communisten. Ze begeven zich op zeer glad ijs als ze proberen te vermijden om bij geen van beide politieke kampen betrokken te raken. Bijna absurd, maar onderhoudend.

The Changing of the Guard

1962 | Komedie

Italië/Frankrijk 1962. Komedie van Giorgio Bianchi en Sergio Leone. Met o.a. Fernandel, Gino Cervi, Franco Parenti en Giorgio Bianchi.

Italië, april 1944. Het Italiaanse volk ziet de komst van de geallieerde bevrijders met veel blijdschap tegemoet. Maar de trouwe Mussolini-vertegenwoordiger in een klein dorp houdt vast aan het fascistische regime en komt daarmee in conflict met de burgemeester en een antifascistische cafébezitter.

Il mio amico Benito

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Peppino De Filippo, Mario Carotenuto, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Eenvoudige onderknuppel wil zijn positie verbeteren en probeert een baan te krijgen op het hoofdkantoor. Daarbij maakt hij gebruik van een foto die is genomen toen hij in gezelschap was van Mussolini. Een aardige, maar niet wereldschokkende komedie met een satirische ondertoon.

Avanti la musica

1962 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1962. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Fernandel, Gino Cervi, Frank Fernadel, Milla Salloner en Franco Parenti.

Tijdens de slag bij Anzio draagt de burgemeester van het verder gelegen dorp tactisch zijn ambt over aan een bekende anti- fascist en oude vriend, wiens zoon toch met zijn dochter zal gaan trouwen. Een fanatieke fascist ontbiedt de brigade die bij aankomst zijn lijk vindt en het moordonderzoek gebruikt om een speurtocht naar een verborgen schat te maskeren. De tegenzetten van de dorpelingen pakken verkeerd uit, als de geallieerden tijdig arriveren voor een happy end. De oorlogssituering draagt nieuwe elementen aan bij de zoveelste dorpsvete van het ster-duo uit DON CAMILLO en is daardoor onderhoudender dan veel van hun andere films, ondanks de weinig fantasierijke regie.

Mani in alto

1961 | Actiefilm, Komedie

Italië/Frankrijk 1961. Actiefilm van Giorgio Bianchi. Met o.a. Eddie Constantine, Renato Rascel, Dorian Gray, Fabienne Dali en Pierre Grasset.

Eddie moet een handel in drugs oprollen, waarbij de assistentie van een Italiaanse collega de zaak in het honderd dreigt te doen lopen. De introductie van de komiek is een variant op de standaardformule. De film is over het geheel nogal sloom uitgevallen.

Gli attendenti

1961 | Drama, Komedie

Italië 1961. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Gino Cervi, Vittorio De Sica, Renato Rascel, Didi Perego en Dorian Gray.

Vijf rekruten, die net zijn aangekomen in de kazerne, krijgen meteen de taak als om als ordonnans voor andere officieren op te treden. Deze officieren van de dag verrichten hun uiteenlopende karweitjes niet zoals het moet, en komen nogal eens in de problemen. In deze banale film wordt van de hak op de tak gesprongen en wordt het talent van een bijzondere cast verspild.

Destination Fury

1961 |

1961. Giorgio Bianchi. Met o.a. Dorian Gray, Renato Rascel en Eddie Constantine.

Vijf rekruten, die net zijn aangekomen in de kazerne, krijgen meteen de taak als om als ordonnans voor andere officieren op te treden. Deze officieren van de dag verrichten hun uiteenlopende karweitjes niet zoals het moet, en komen nogal eens in de problemen. In deze banale film wordt van de hak op de tak gesprongen en wordt het talent van een bijzondere cast verspild.

Vacaciones en Mallorca

1960 |

Spanje 1960. Giorgio Bianchi. Met o.a. Albeerrto Sordi, Belinda Lee en Vicente Parra.

Vijf rekruten, die net zijn aangekomen in de kazerne, krijgen meteen de taak als om als ordonnans voor andere officieren op te treden. Deze officieren van de dag verrichten hun uiteenlopende karweitjes niet zoals het moet, en komen nogal eens in de problemen. In deze banale film wordt van de hak op de tak gesprongen en wordt het talent van een bijzondere cast verspild.

Le Olimpiadi dei mariti

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Delia Scala en Sandra Mondaini.

Niet erg bijzonder, deze komedie. Twee journalisten voelen zich weer vrijgezel als hun vrouwen op vakantie zijn. Zij zoeken contact met twee Duitse schonen, die in Rome zijn voor de Olympische Spelen. Bij afwezigheid van hun eega's maken zij deze welgeschapen dames het hof.

Femmine di lusso

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Gino Cervi, Walter Chiari, Yvan Desny, Gabriele Ferzetti en Sylva Koscina.

Tijdens een cruise met een luxe jacht moeten de amoureuze relaties,van de passagiers en de bemanningsleden een beslissende wending krijgen, maar alles loopt anders dan voorzien, hoewel het resultaat toch een nagenoeg collectief happy end is. Deze vakantiefilm wisselt per scène van toon, hoewel ondanks quasi-cynisme de driestuiverromantiek overweegt. Het komisch duo, Chiari-Tognazzi komt er het best af, in een aantrekkelijke rolbezetting, waar liefhebbers van LOVE BOAT van zullen smullen.

Uomini e nobiluomini

1959 | Romantiek, Komedie

Italië 1959. Romantiek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Vittorio De Sica, Antonio Cifariello, Mario Carotenuto, Silva Pinal en Elke Sommer.

Markies Peccoli zit in een bijzonder pijnlijke situatie en hij hoopt uit de problemen te komen door zijn kleindochter uit te huwelijken aan een edelman, Graaf Rodolfo. Maar het beeldschone meisje houdt van een gewone jongen zonder geld, en in het geheim trouwt ze gauw met hem. De moeilijkheden blijven natuurlijk niet uit. Deze film is een klassieker geworden, en terecht.

Il Moralista

1959 | Komedie

Italië/Duitsland 1959. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Vittorio De Sica, Alberto Sordi, Maria Perschy, Franca Valeri en Franco Fabrizi.

De secretaris van een vereniging van zedelijkheidsapostels is door de voorzitter voorbestemd voor een huwelijk met zijn niet meer jonge dochter, die méér ziet in de eigenaar van een nachtclub die door toedoen van de vereniging wordt gesloten. In werkelijkheid is de moralist een handelaar in blanke slavinnen die zijn campagnes alleen met zoveel inzet voert om werkloze danseressen tot een minder eervol emplooi te brengen. Deze satire op de dubbele moraal kreeg een matte en voor de hand liggende uitwerking en laat de mogelijkheden van de ideale rolbezetting ongebruikt.

Brevi amori a Palma di Majorca

1959 | Romantiek, Komedie

Italië 1959. Romantiek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Alberto Sordi, Dorian Gray, Belinda Lee en Gino Cervi.

Een stel Italianen brengen hun vakantie door op het eiland uit de titel en zijn op vrijersvoeten. Sommige van hen stuiten echter op moeders die hen tot een huwelijk met hun dochters willen verlokken en die de jonge vrouwen aanmoedigen om met de Italianen te flirten om hun doel te bereiken. Een leuke, humoristische en onderhoudende film.

Nipote Sabella

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Sylva Koscina, Tina Pica, Peppino De Filippo en Renato Salvatori.

Een stel Italianen brengen hun vakantie door op het eiland uit de titel en zijn op vrijersvoeten. Sommige van hen stuiten echter op moeders die hen tot een huwelijk met hun dochters willen verlokken en die de jonge vrouwen aanmoedigen om met de Italianen te flirten om hun doel te bereiken. Een leuke, humoristische en onderhoudende film.

La Nipote Isabella

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Peppino De Filippo, Tina Pica, Renato Salvatori en Sylva Koscina.

Een eenvoudige lichtvoetige komedie over een familie die een armzalig stukje land bezit en ontdekt dat er olie in zit. De film heeft niet veel te bieden.

Il Conte Max

1957 | Komedie

Spanje/Italië 1957. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Vittorio De Sica, Alberto Sordi, Tina Pica, Anne Vernon en Mino Doro.

Een krantenjongen uit Rome droomt van een leven in de jet-set, en hij heeft de verarmde graaf Max Orsini aan zijn zijde. Zijn grote kans komt als hij per abuis op een feest van een barones als aristocraat wordt geïntroduceerd. De Sica en Sordi zijn geweldig, hoewel script en regie te wensen overlaten.

Non c'è amore piu grande

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Antonella Lualdi, Franco Interlenghi, Gino Cervi, Luciana Angiolillo en Arnoldo Foà.

Ondanks het verzet van de vader van de jongen trouwen studenten, wanneer het meisje zwanger is. Ze krijgt een miskraam en zal geen andere kinderen kunnen krijgen. Ze adopteert een baby die ze voor haar eigen kind laat doorgaan. Als ze daarmee gechanteerd wordt, keert haar berouwvolle schoonvader de zaak ten goede. Deze smartlap in de Italiaanse traditie kreeg een beter en frisser acteren dan in het genre gebruikelijk was, zonder de dramatische clichés te vernieuwen.

Buonanotte...avvocato

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Alberto Sordi en Giulietta Masina.

Een geslaagde komedie met een verrukkelijke rol van Alberto Sordi als een geile advocaat. Hij is schijnbaar gelukkig getrouwd, maar het enige waarnaar hij verlangt is een vrijgezellenbestaan. Hij kan zijn ogen niet van de vrouwtjes afhouden en hij bedriegt zijn vrouw bij iedere gelegenheid die zich voordoet.

Accadde al penitenziario

1955 | Drama, Komedie

Italië 1955. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Aldo Fabrizi, Walter Chiari en Alberto Sordi.

Een hulpbewaker in een strafgevangenis probeert een manier te vinden om de gevangenen te helpen, maar zijn vriendelijkheid brengt hem regelmatig in moeilijkheden. Hij jaagt iedereen tegen zich in het harnas met verhalen uit zijn dagboek over het leven achter de tralies, een leven dat zelfs de gevangenen tegenvalt. Een geestige en soms ontroerende film.

Amor non ho! Però...però

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Renato Rascel en Gina Lollobrigida.

Ernstige, aardige en gevoelige komedie over een brave, menslievende man die een jonge vrouw redt uit de Tiber, waarin zij zich uit liefdesverdriet wilde verdrinken. De vriendelijke man weet haar vertrouwen te winnen en helpt haar de verloren liefde weer te vinden.

Porca miseria

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Carlo Croccolo en Isa Barzizza.

Middelmatige situatiekomedie met sympathieke personages. Hoewel de film niet echt heel grappig is, bevat hij wel een paar momenten met onvervalste humor. Twee verpauperde vrienden proberen af te rekenen met hun ellendige bestaan.

Il caimano del Piave

1950 |

Italië 1950. Giorgio Bianchi. Met o.a. Gino Cervi, Milly Vitale en Geppa.

Dit in WO I spelende spionagedrama is interessant vanwege de prachtige rol van Gino Cervi. De film komt pas na een kwartier goed op gang. Een jongeman volgt zijn vader op als leider van een netwerk dat succesvol opereert op het gebied van de contraspionage.

Cyori sul mare

1950 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1950. Avonturenfilm van Giorgio Bianchi. Met o.a. Doris Dowling, Jacques Sernas, Charles Vanel, Marcello Mastroianni en Milly Vittale.

Vrienden van de kadettenopleiding worden rivalen door hun verliefdheid op een Amerikaanse actrice. Conflicten doen één van hen aanmonsteren op een Spaans koopvaardijschip dat smokkelwaar blijkt te vervoeren. In de haven van Algiers verschijnt echter ook het marine-opleidingsschip, zodat de kadetten hun oude makker kunnen bevrijden uit handen van de smokkelaars die hem hadden opgesloten. Dit door amoureuze complicaties extra-aangezet zeevaartverhaal wil een pleidooi zijn voor de heilzame werking van militaire discipline, maar laat onbedoeld alle sympathie uitgaan naar de karakterzwakke Mastroianni.

Una lettera all'alba

1948 | Drama

Italië 1948. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Fosco Giachetti, Tatiana Pavlova, Lea Padovani, Olga Villi en Jacques Sernas.

Carlo (Giachetti) komt erachter dat hij een zoon uit een vroegere relatie heeft, maar ontdekt eveneens dat de zoon bij de handel in cocaïne is betrokken. Hij probeert hem te helpen, vooral wanneer de jongeman wordt beschuldigd van de moord op een gravin. Wanneer hij onschuldig wordt bevonden en vrijgelaten, zet Carlo hem op een schip, in de hoop dat zijn zoon elders een nieuw leven kan beginnen. Carlo maakt zich al die tijd niet bekend als de vader. Een aardig tempo en dito spanning op het emotionele vlak. Giachetti's acteerwerk is eersteklas.

Che tempi

1947 | Komedie

Italië 1947. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Gilberto Govi, Lea Padovani, Paolo Stoppa, Alberto Sordi en Walter Chiari.

Een zakenman uit Genua wil dat zijn dochter trouwt met zijn rijke neef, maar het meisje houdt van een zeeman. Jammer genoeg monstert de zeeman aan op een boot en verdwijnt. Na zes jaar wachten wordt eindelijk de datum voor het huwelijk met de neef vastgesteld. Op het moment dat het paar elkaar het jawoord wil geven, verschijnt de nu rijk geworden zeeman in de kerk. Een belachelijke, zinloze film, waarin niettemin fraai spel te zien is, vooral van Govi.

Fatalità

1946 | Drama

Italië 1946. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Amedeo Nazzari, Maria Michi en Massimo Girotti.

Een getrouwde vrouw heeft een affaire met een ander, maar weigert om er met haar minnaar vandoor te gaan. Helaas ontdekt haar man dat zij een buitenechtelijke relatie heeft. Geen bijzondere film, maar prima acteerprestaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giorgio Bianchi op televisie komt.

Reageer