Ignacy Machowski

Acteur

Ignacy Machowski is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Bestia

1979 | Drama

Polen 1979. Drama van Jerzy Domaradzki. Met o.a. Wojciech Alaborski, Izabella Telezy[KA1]nska, Krystyna Janda, Anna Chodakowska en Ignacy Machowski.

Film gebaseerd op een verhaal van Leo Tolstoj. Een gestudeerde jongeman lijkt alles voor de wind te gaan. Hij heeft een goedlopend bedrijf, is getrouwd met de vrouw op wie hij reeds lang verliefd was enzovoort. Als hij echter een affaire begint met één van zijn werkneemsters en volledig in haar macht geraakt, loopt het slecht met hem af. Middelmatige film ondanks het mooie camerawerk.

Der Schweigende Stern

1960 | Sciencefiction

DDDE/Polen/Duitsland 1960. Sciencefiction van Kurt Maetzig. Met o.a. Yoko Tani, Oldrich Lukes, Julius Ongewe, Ignacy Machowski en Kurt Rackelmann.

Vanaf Venus komt de waarschuwing dat de aardse vrede wordt bedreigd, waarna een internationale commissie ontdekt dat er op deze planeet een op zelfvernietiging beluste beschaving verblijft. Een internationale rolbezetting in een aardige SF-film met een iets te duidelijke boodschap.

Raumschiff Venus antwortet nicht

1959 | Sciencefiction

Duitsland 1959. Sciencefiction van Kurt Maetzig. Met o.a. Yoko Tani, Oldrich Lukas, Ignacy Machowski, Julius Ongewe en Michail N. Postnikow.

Een expeditie naar Venus volgt de aanwijzingen die werden achtergelaten door een buitenaards ruimteschip dat jaren daarvoor op Aarde was geëxplodeerd. De leden van de expeditie ontdekken een door de oorlog vernietigd landschap en machines die nog steeds werken. Goed geproduceerd maar een beetje stijfjes. Deze internationale coproduktie werd in de Verenigde Staten met een uur ingekort, vandaar dat er bijna geen lijn in het verhaal zit. Gebaseerd op een roman van Europa's belangrijkste SF-auteur, Stanislaw Lem, die weigerde iets te maken te hebben met deze film. In 1956 in samenwerking tussen de DDR en Polen tot stand gekomen. Ook bekend als FIRST SPACESHIP ON VENUS.

Popiól i diament

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1958. Oorlogsfilm van Andrzej Wajda. Met o.a. Zbigniew Cybulski, Ewa Krzyzewska, Wacław Zastrzezy[KA1]nski, Adam Pawlikowski en Bogumił Kobiela.

Film van zeer grote klasse, tevens de eerste film waarmee Wajda internationale erkenning verwierf. De vertolking van Maciek door 'angry young man' Zbigniew Cybulski is ongeëvenaard. Maciek behoort tijdens de W.O. II tot het Poolse leger dat door de regering in ballingschap vanuit Londen wordt geleid. De film geeft de situatie weer van de eerste 24 uur na de bevrijding. Er is een burgeroorlog losgebarsten tussen nieuwe, communistische machthebbers en de restanten van het officiële 'rechtse' leger. Het scenario is van Jerzy Andrzejevski. De fotografie is van Jerzy Wojcik.

Eroica

1958 | Drama, Oorlogsfilm

Polen 1958. Drama van Andrzej Munk. Met o.a. Edward Dziewo[KA1]nski, Barbara Połomska, Ignacy Machowski, Kazimierz Opali[KA1]nski en Leon Niemczyk.

Een oorlogsverhaal bestaande uit twee korte verhalen, [KA1]e[KA1]en over het ondergrondse werk tijdens de opstand in Warschau (1944) en één over een krijgsgevangenkamp. Het gaat Munk om een kritische beschouwing van het begrip heroïsme. In deze satire wil hij de nutteloze heldhaftigheid, een karaktertrek van Polen, aan de kaak stellen. De ondertitel luidt dan ook 'heroïsche symfonie in twee delen. Oorspronkelijk bestond de film uit drie delen, maar één deel werd door de Poolse censor verboden en is nog altijd niet vrijgegeven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ignacy Machowski op televisie komt.

Reageer