Simon Clarke

Acteur

Simon Clarke is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Blast

1996 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Albert Pyun. Met o.a. Linden Ashby, Andrew Divoff, Kimberly Warren, Rutger Hauer en Norbert Weisser.

De Olympische Spelen 1996 in Atlanta. Ondanks de zware bewaking door de veiligheidsdiensten slaagt een groep terroristen, o.l.v. Omodo (Divoff) erin binnen te dringen in het Olympisch Centrum. Ze verschansen zich in de trainingsruimtes van het zwemteam. Het gebouw wordt hermetisch afgesloten met hi-tech apparatuur. De bewakers worden ongenadig afgemaakt. Enkel Jack Bryant (Ashby), een onderhoudsman en ex van zwemcoach Diana Colton (Warren), kan ontsnappen. Via tv maakt Omodo zijn eis bekend: binnen de twintig minuten moeten alle politieke gevangenen in Amerika bevrijd worden. Zoniet sterft om de vijf minuten een zwemster. Kolonel Max Leo (Hauer), die Omodo kent van vorige acties, coordineert de reddingsteams, terwijl Jack van in het gebouw zijn steentje bijdraagt. Stompzinnige actiefilm in de traditie van DIE HARD. Weerom puin van Pyun: een onsamenhangend verhaal gesmoord in ongebreideld sadisme, gebracht zonder humor of spanning. Voorspelbaar tot de laatste kogel. Hannah Blue schreef het scenario. Fotografie van George Mooradian. Dolby Stereo.

Eric Clapton: From The Cradle

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Milton Lage. Met o.a. Eric Clapton, Simon Clarke, Andy Newmark, Roddy Lorimer en Jerry Portnoy.

Een vitaal kijkje achter de schermen van Claptons 'From the Cradle'-tour uit 1994. In deze een uur durende special worden een aantal van de grote bluesnummers vertolkt. De opnames zijn gemaakt in Manhattan, tijdens de repetities voorafgaande aan de tour en regisseur Lage filmt vanuit de meest onmogelijke hoeken om de statische presentatie van Clapton wat meer elan te geven. De nadruk ligt wijselijk op de fameuze techniek van deze gitaarheld en op zijn interactie met de overige bandleden. Clapton levert ook commentaar op zijn dertigjarige carrière, die begon bij John Mayall en diens Bluesbreakers. Een fascinerende documentaire over deze gitaarvirtuoos, ook wel Slow Hand genoemd, met heerlijke blues.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Simon Clarke op televisie komt.

Reageer