Christian Braad Thomsen

Regisseur

Christian Braad Thomsen is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Koks i kulissen

1983 | Romantiek, Muziek

Denemarken 1983. Romantiek van Christian Braad Thomsen. Met o.a. Helle Ryslinge, Anne Marie Helger, Flemming Quist Mølner, Hans Henrik Clemmensen en Gyda Hansen.

Levendig en accuraat portret van twee vrouwen, Ryslinge en Helger, in een road-movie. Zij toeren als cabaretières-in- spe door Denemarken met een bizarre show waarmee zij de landelijke bevolking shockeren en de plaatselijke feministen een hart onder de riem steken. Intussen loopt hun privéleven op de klippen maar op de bühne slagen zij erin alles te relativeren en een en ander als komisch materiaal te gebruiken. Geen typische Braad Thomsen-film, maar hoogst onderhoudend, geestig, onverwacht en scherp. Door Deense en internationale pers unaniem geprezen maar een flop aan de kassa. Op video uitgebracht onder de titel LADIES ON TNE ROCKS.

Kaere Irene

1971 | Experimenteel, Komedie

Denemarken 1971. Experimenteel van Christian Braad Thomsen. Met o.a. Nette Knudsen, Sten Kaalø, Ebbe Reich Kløvedal en Agneta Ekmanner.

Dit door een collectief van afgestudeerde filmstudenten gemaakte filmdebuut, neemt een simpele driehoeksverhouding tussen Kopenhaagse jongeren als aanleiding voor een door de acteurs grotendeels ge[KA3]improviseerde situatieschets en gaat over de noodzaak tot keuzes in het leven (en het zich houden aan die keuzes). Over de hele linie van een aanstekelijke spontaniteit en in de (sporadisch) goede momenten met een geïntensiveerde emotionele waarheid die de films van John Cassavetes benadert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Braad Thomsen op televisie komt.

Reageer