Gerhard Klein

Regisseur

Gerhard Klein is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Berlin um die Ecke

1965 | Drama

DDDE 1965. Drama van Gerhard Klein. Met o.a. Dieter Mann, Monika Gabriel, Kaspar Eichel en Erwin Geschoneck.

Regisseur Klein en scenarist Wolfgang Kohlhaase hebben o.a. in 1956 en 1957 samengewerkt over hetzelfde thema van de opstandige jeugd en het generatie-conflict in de DDR met vrijwel gelijke films. De routine-film mocht van de partij zijn definitieve voltooiing niet meemaken (dat kon pas in 1987) en werd na de val van de muur in 1990 uitgebracht. De inhoud van de film is volslagen achterhaald en is bij zijn première hooguit nog relevant voor een handjevol nostalgische middenveertigers in de voormalige DDR. Peter Krause verzorgde het camerawerk.

Der Fall Gleiwitz

1961 | Historische film, Oorlogsfilm

DDDE 1961. Historische film van Gerhard Klein. Met o.a. Hanjo Hasse en Herwart Grosse.

In Gleiwitz, tegenwoordig Gliwice in Polen, stond een Duitse radiozender. Hitler liet Duitsers, verkleed als Poolse soldaten, een aanval uitvoeren op deze installatie om daarmee een aanleiding te creëren voor een inval in Polen.

Berlin - Ecke Schönhauser

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Gerhard Klein. Met o.a. Ekkehard Schall, Ilse Pagé, Harry Engel, Ernst Georg Schwill en Erika Dunkelmann.

Oostberlijnse nozems worden dik betaald door Westberlijnse 'vluchtelingenhelpers' voor het stelen van paspoorten. Na een schietpartij krijgt één van de nozems berouw en keert naar de DDR terug. Opmerkelijke film wegens het openlijk tonen van jeugdproblemen in de DDR.

Eine Berliner Romanze

1956 | Romantiek

DDDE 1956. Romantiek van Gerhard Klein. Met o.a. Annekathrin Bürger en Ulrich Thein.

Een meisje uit Oost Berlijn en een jongen uit West Berlijn moeten enige problemen overwinnen voor zij samen kunnen gaan wonen in dit brave filmpje uit de tijd dat er nog geen Muur was.

Alarm im Zircus

1954 | Familiefilm, Misdaad

DDDE 1954. Familiefilm van Gerhard Klein. Met o.a. Erwin Geschonneck, Uwe-Jens Pape en Karl Kendzia.

Booswichten willen paarden stelen van het circus. Enige jongens helpen voorkomen dat dit gebeurt. Een redelijk spannende jeugdfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerhard Klein op televisie komt.

Reageer