Joselito Rodriguez

Regisseur

Joselito Rodriguez is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Anacleto se divorcia

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Joselito Rodriguez. Met o.a. Carlos Orellana, Rosa Arenas, Rita Montaner en Andrés Soler.

Als gevolg van de listen van een man die de vrouw van zijn vriend begeert, vraagt het echtpaar echtscheiding aan. Zeer magere verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Muñóz Seca.

Angelitos negros

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Emilia Guiú en Rita Montaner.

Tot ontsteltenis van haar man krijgt een blanke vrouw een zwarte baby. Korte tijd later ontdekken ze dat de moeder van de vrouw een mulattin was. Het scenario is grotendeels geïnspireerd op de roman van Fannie Hurts Imitation of Life die tweemaal is verfilmd: in 1934 door John M. Stahl en in 1959 door Douglas Sirk. Dit is zonder meer een goede film.

Yo vendo unos ojos negros

1947 | Drama

Chili/Mexico 1947. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, Agustín Irusta en Olvido Leguía.

Een meisje heeft veel problemen doordat haar stiefmoeder haar het leven onmogelijk maakt. Deze smartlap is vrij onnozel.

La Hija del payaso

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, José Luis Jiménez en Agustín Irusta.

Een schone amazone vindt werk bij een circus en wordt daar verliefd op de dompteur, terwijl de clown op zijn beurt verliefd op haar wordt; diens dochter laat geen kans onbenut om beiden bij elkaar te brengen. Een zwak melodrama gesitueerd in de circuswereld.

Morenita clara

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, Margarita Mora en Arturo Soto Rangel.

Een rijkaard onterft zijn zoon omdat die getrouwd is met een zigeunerinnetje, dat een grappig kind van hem heeft. Een draak van een melodrama, opgesmukt met danspartijen van de kleine Evita Muñoz, die een aanmerkelijk overtuigender rol speelt dan de rest van de cast.

La Pequeña madrecita

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, Narciso Busquets en Anita Blanch.

Een klein meisje staat er helemaal alleen voor om zich in het gezin ook echt thuis te voelen. Een huilerige, stupide, melodramatische draak. Wat wil je nog meer?

Ay, Jalisco, no te rajes!

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Joselito Rodriguez. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Carlos López 'Chaflan' en Víctor Manuel Mendoza.

Het verhaal van een overerfde wraakneming die ten uitvoer wordt gebracht. Jorge Negrete heeft zijn grote populariteit aan deze film te danken. Lange tijd werden zijn films omlijst door de muziek van Esperón en Cortázar, die zeer goed bij zijn stijl paste.

El Secreto del sacerdote

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Arturo de Córdova, Alicia de Phillips, Pedro Armendáriz en René Cardona.

Een biechtgeheim brengt verdeeldheid onder drie onafscheidelijke vrienden. Het debuut van deze regisseur, die aan het zo afgezaagde Mexicaanse melodrama niets nieuws heeft bijgedragen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joselito Rodriguez op televisie komt.

Reageer