Martine Lambrechts

Producer

Martine Lambrechts is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Tirana, année zéro

2001 | Komedie

Albanië/Frankrijk/België 2001. Komedie van Fatmir Koçi. Met o.a. Nevin Meçaj, Ermela Teli, Behar Mera, Lars Rudolph en Rajmonda Bulku.

De 23-jarige Albanese idealist Niku (Meçaj) klampt zich vast aan de vrachtwagen die zijn vader hem naliet in een land, waaruit iedereen wil vertrekken. In de chaos van willekeurige schietpartijen, verlaten machinerie en zwarte ironie toert hij door het land met in de laadbak een bronzen Stalin en andere bizarre objecten. In eigen land werd de Albanese regisseur Koçi verweten dat hij zijn land te schande maakte, maar volgens Koçi is zijn film een 'oproep aan de Albanezen om hun geboorteland niet te verlaten'. Om zijn oproep kracht bij te zetten is Tirana, année zéro doorweven met humor, natuurschoon en culturele rijkdom.

Peccato

1997 | Komedie, Mysterie, Fantasy

België 1997. Komedie van Manuel Gómez. Met o.a. Jacques De Bock, Lio, Noël Godin, Luc Herman en Boris Lehman.

Middeleeuws architect, il signore Peccato (De Bock), tracht in een soort lange reis doorheen wereld van zonde zijn droom te realiseren: een kathedraal bouwen. Hiervoor moet hij zeven beproevende avonturen doorstaan. Omgevormd tot iconoclastische moordenaar en geprojecteerd naar twintigste eeuw neemt Peccato wraak door te proberen de bron van zijn lijden - Jeroen Bosch` mysterieuze schilderij [KL]De Zeven Doodzonden[KLE] - uit te roeien. Maar de gramschap, hoogmoed, begeerte, de luiheid, de gulzigheid, de gierigheid en de afgunst maken korte metten met onze na[KA3]ieve rechtspleger. Een mislukte mystieke roadfilm, geschreven door regisseur Gomez, in beeld gebracht door niet minder dan vier cinematografen (Gomez, Aldo Piscina, Michel Bertiaux en Nikolas Cladakis). Allemaal niet bijzonder origineel, Gomez draaide eerder een korte animatiefilm (IRA) waarin ongeveer hetzelfde verhaal wordt verteld. Schoenmaker blijf bij je leest: Gomez, hou je aan het maken van kortfilms.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martine Lambrechts op televisie komt.

Reageer