Jean Wallace

Acteur

Jean Wallace is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

No Blade of Grass

1970 | Sciencefiction, Drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Sciencefiction van Cornel Wilde. Met o.a. Nigel Davenport, Jean Wallace, John Hamill, Lynne Frederick en Patrick Holt.

Een ecologische boodschap staat centraal in deze sobere film, die bij nader inzien een aangepaste versie is van films als PANIC IN YEAR ZERO. De plot gaat over een gezin dat het door een kwaadaardig virus lamgelegde Londen ontvlucht richting Schotland en onderweg het hoofd moet bieden aan panieksituaties en overvallen.

Beach Red

1967 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1967. Oorlogsfilm van Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Rip Torn, Burr De Benning, Patrick Wolfe en Jean Wallace.

Realistisch beeld van het leven van mariniers in het zuiden van de Grote Oceaan tijdens WO II wil de slechte kanten van de oorlog laten zien. Zal voor een tv-versie wel worden afgezwakt.

Lancelot and Guinevere

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1963. Avonturenfilm van Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Brian Aherne, George Baker en Brian Aheme.

Camelot komt tot leven, afgezien van de muziek, met doordachte actie en prachtige landschappen. Misschien is de aanpak van Wilde wat te jongensachtig en te ernstig en Aherne wat al te ridderlijk. Ook bekend als SWORD OF LANCELOT.

Maracaibo

1958 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Abbe Lane, Francis Lederer en Michael Landon.

Wilde is expert-vuurbestrijder die naar Venezuela gaat om een oliebrand te bevechten, en maakt tussen de actie door zijn ex-vriendinnetje het hof.

The Devil's Hairpin

1957 |

Verenigde Staten 1957. Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Mary Astor en Arthur Franz.

Wilde is een roekeloze kampioen in de sportwagen-klasse, hij leert wat eerlijk spel betekent op de baan; verplichte racing scènes zijn meer dan gemiddeld.

The Big Combo

1955 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Joseph H. Lewis. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Brian Donlevy, Richard Conte en Lee Van Cleef.

Ruwe gewelddadige misdaadfilm over agent Leonard Diamond (Wilde) die een afperser achternazit met behulp van ex- gangstervriendin Susan Lowell (Wallace). Stijlvolle regie. Scenario van Philip Yordan. Camerawerk van John Alton. Jacob Gimpel speelt piano. De eerste film geproduceerd door Théodora Films door Cornel Wilde opgericht in 1955, die het jaar daarop regisseur werd.

Storm Fear

1955 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Dan Duryea, Lee Grant en David Stollery.

Een goede rolbezetting tilt het verhaal van de gewonde bankrover, die in het huis van zijn broer beschutting zoekt en iedereen intimideert, uit boven de doorsnee. Naar een roman van Clinton Seeley, tot scenario bewerkt door Horton Foote. Joseph LaShelle zette het in beeld.

Star of India

1954 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1954. Avonturenfilm van Arthur Lubin. Met o.a. Cornel Wilde, Jean Wallace, Herbert Lom, Walter Rilla en Basil Sydney.

Een middelmatige historische film, met te veel ernst geregisseerd. Pierre St. Laurent (Wilde) is een Franse edelman die zijn rechtmatig erfdeel opeist.

The Good Humor Man

1950 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Lloyd Bacon. Met o.a. Jack Carson, Lola Albright, Jean Wallace, Georges Reeves en Richard Egan.

Lastige potsierlijkheden met Carson in de titelrol. Hij krijgt met moord te maken en wordt geholpen door een bende van 'Kapitein Marvel' kinderen.

Native Son

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Pierre Chenal. Met o.a. Richard Wright, Jean Wallace, Gloria Madison, Nicholas Joy en Charles Cane.

Een goed bedoelde maar oppervlakkige en uiteindelijk teleurstellende verfilming van Richard Wrights beroemde roman en toneelstuk. De schrijver zelf is te zien in de hoofdrol, als Bigger Thomas, een in het nauw gedreven zwarte chauffeur die per ongeluk een blanke vrouw om het leven brengt. Zonde dat zo'n film niet uit de verf komt omdat hij voor een koopje moest worden gemaakt, maar het is en blijft een curiositeit.

The Man on the Eiffeltower

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Burgess Meredith. Met o.a. Charles Laughton, Franchot Tone, Burgess Meredith, Robert Hutton en Jean Wallace.

Sterk psychodrama over een kat-en-muisspel tussen rechercheur Maigret (Laughton) en een van moord verdachte man, in Parijs gefilmd. De eerste maal dat Meredith een speelfilm regisseerde. Naar een roman van Simenon.

The Man On The Eiffel Tower

1949 |

1949. Burgess Meredith. Met o.a. Patricia Roc, Jean Wallace, Robert Sutton, Franchot Tone en Alex Hyde-White.

Sterk psychodrama over een kat-en-muisspel tussen rechercheur Maigret (Laughton) en een van moord verdachte man, in Parijs gefilmd. De eerste maal dat Meredith een speelfilm regisseerde. Naar een roman van Simenon.

Jigsaw

1949 | Misdaad

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Fletcher Markle. Met o.a. Franchot Tone, Jean Wallace, Myron McCormick, Marc Lawrence en Betty Harper (Doe Avedon).

Een alledaags misdaadverhaal over een assistent van de openbare aanklager die een moord oplost. Opgesmukt met gastrollen van Marlene Dietrich, Henry Fonda, John Garfield, Burgess Meredith, Marsha Hunt. Hertiteld: GUN MOLL.

It Shouldn't Happen to a Dog

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Herbert I. Leeds en Herbert Leeds. Met o.a. Carole Landis, Allyn Joslyn, Margo Woode, Harry Morgan en Reed Hadley.

Een waardeloos gegeven over een snel pratende reporter, een politieagente en een lastige hond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Wallace op televisie komt.

Reageer