Lola Beltrán: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Tirando a gol

1965 | Sportfilm

Mexico 1965. Sportfilm van Icaro Cisneros. Met o.a. Lola Beltrán, David Reynoso, Julissa en Fernando Luján.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar dankzij hun kinderen, die elk in een ander voetbalteam spelen. Ondanks het feit dat ze fan zijn van verschillende teams worden ze verliefd op elkaar. Flauw script, slechte regie en zwak acteren. Het debuut van Cisneros.

Los hermanos Muerte

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Emilio Fernández, Lola Beltrán, Luis Aguilar en Javier Solís.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie zweert een meisje de dood van haar vader te wreken; hij stierf als gevolg van een ongeluk. Grote vraag bij deze film: zitten er meer liedjes in of meer doden?

Cucurrucucú paloma

1964 | Drama, Musical

Mexico 1964. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Guillermo Murray, Juan Gallardo en Abel Salazar.

Een meisje verlaat haar moeder en haar dorp om in de grote stad carrière te maken als zangeres en haar moeder financieel te kunnen steunen. Een truttig en jankerig melodrama.

México de mi corazón

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Julio Aldama, Lucha Villa en Mauricio Garcés.

Twee zangers winnen in Los Angeles een concours van Mexicaanse liedjes. De eerste prijs is een retourtje Mexico City. Deze film is erg chauvinistisch omdat de hoofdrolspelers ontdekken dat hun vaderland een goede toeristische promotie waard is. Ook bekend als MEXICO DE MI CORAZON.

El revólver sangriente

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lola Beltrán, Flor Silvestre en Emilio Fernández.

Een revolver is de oorzaak van de reeks lotgevallen van een aantal personen. Een soort WINCHESTER 73, de beroemde film van Anthony Mann, maar dan op z'n Mexicaans. Al met al niet zo slecht als je verwacht.

Canción del alma

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Lola Beltrán, Patricia Conde en Eduardo Fajardo.

Een gescheiden zangeres stelt opleiding en geluk van haar dochter boven haar eigen carrière. De film was een flop hoewel de populaire Lamarque de hoofdrol speelde.

Camino de la horca

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lola Beltrán, Fernando Casanova en Olivia Michel.

Een gevaarlijke crimineel, 'El Diablo' is veroordeeld door een rechter. De zoon hiervan doodt een man uit zelfverdediging; door alle getuigen te laten verdwijnen, probeert de vrouw van El Diablo hem te belasteren om zo haar man op vrije voeten te krijgen in deze redelijke film.

Dónde estás, corazón?

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Lola Beltrán, Amalia 'La Tariáculi' Mendoza en Miguel Aceves Mejía.

Het leven, de liefdes en duizend en een lotgevallen van drie zangers. Het is stuitend om te zien hoe Quintana de titelsong van de film inzet, terwijl zij overvallen wordt door een eindeloos aantal snikken, net als in de films van Sara Montiel. Zelden was een film zo belachelijk, snotterig en melodramatisch.

Besito a papá

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lola Beltrán, Alonso de Córdova en Elsa Cárdenas.

Een jongeman vraagt aan een kennis of die zich als zijn vader voor wil doen, opdat hij dan met zijn zuster kan trouwen. Een soort vervolg van YO SOY TU PADRE die Gómez Muriel in 1947 regisseerde. Een zwakke komedie.

Qué bonito amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Joaquín Cordero en Luz Mar ía Aguilar.

Twee geliefden zijn elkaars rivalen bij de kandidatuur voor burgemeester van het dorp. De film is genoemd naar een beroemd liedje uit die tijd, dat model stond voor het verhaal. Het machismo ten top.

Las Canciones unidas

1959 | Musical

Mexico 1959. Musical van Alfonso Patiño Gomez, Tito Davison en Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lola Beltrán, Jacqueline François en Elvira Quintana.

Een potpourri van muzieknummers uit alle delen van de wereld, verbonden door een vederlicht verhaal. Er wordt meegewerkt door onder anderen het Russisch Ballet, El Chicano, Wolf Ruvinskis, Lucho Gática, Pedro Vargas en Carlos Cores. Een ode aan van het lied, liever gezegd het Zuidamerikaanse lied en in het bijzonder het Mexicaanse lied.

La Joven mancornadora

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Demetrio González en Emma Arvizu.

Een vrouw, verkleed als man, besluit twee broers te vermoorden om haar vader te wreken. Ze bieden haar werk aan op hun rancho, ontdekken dat het een vrouw is en worden beiden verliefd op haar. De pseudo-homosexuele travestie was al een tamelijk afgelopen pad in de Mexicaanse film; deze film is daar eens te meer een voorbeeld van.

México lindo y querido

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Carlos Cores, Ana Bertha Lepe, Lola Beltrán en Evangelina Elizondo.

De dochter van een Amerikaanse muziek-magnaat gaat op zakenreis naar Mexico, alwaar zij in contact komt met een grootheid van het Mexicaanse lied, die haar uiteindelijk weet te overtuigen van de superioriteit van het genre dat hij vertegenwoordigt. Een pretentieuze musical zonder enig gevoel voor ritme, setting of montage.

Rogaciano el huapanguero

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Me[KA1]jía, Lola Beltrán, Rosa Arenas en Mantequilla.

Bij terugkomst in zijn dorp komt een jongeman erachter dat zijn verloofde met een andere man gaat trouwen. Slecht geregisseerd, en nog slechter geacteerd.

Guitarras de medianoche

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Lola Beltrán, José Alfredo Jiménez, Demetrio González en Miguel Aceves Mejía.

Een werknemer bij een begrafenisonderneming wordt verward met een goedaardige dief, die de rijken besteelt om de buit aan de armen te geven. Het enige doel dat deze komedie nastreeft, is het bijeenbrengen van vier zangers om ze een dwaze intrige te laten spelen. Rampzalig.

Donde las dan las toman

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Lola Beltrán, Demetrio González, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Susana Cabrera.

Twee in de liefde teleurgestelde zangers houden het stadsleven voor gezien en nemen met hun personeel hun intrek in een verlaten rancho. Slecht en pretentieus symbolisch.

Pensión de artistas

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. María Victoria, Lola Beltrán, Pedro Vargas en Tongolele.

Een stel mislukte acteurs logeert in het pension van een aan lager wal geraakte, eertijds beroemde, actrice. Iedereen bedriegt iedereen met verhalen over grote successen in deze zeer magere musical.

Camino de Guanajuato

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Lola Beltrán, José Alfredo Jiménez, Demetrio González en María Gentil Arcos.

Drie solisten besluiten een trio te vormen om zo beroemd te worden. Het fimdebuut van drie nieuwe sterren van het ranchero-lied. Aan het eigenlijke filmgebeuren kwamen zij maar nauwelijks toe.