Franco Fantasia: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Something To Believe In

1997 | Romantiek, Western

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1997. Romantiek van John Hough. Met o.a. William McNamara, Maria Pitillo, Tom Conti, Maria Schneider en Ian Bannen.

Knusse roadmovie over twee toevallige reisgenoten - een aankomend concertpianist (McNamara) en een opvallend serene Amerikaanse (Pitillo) - die om uiteenlopende redenen Napels willen zien. Bij hun confidenties over kunst, leven & geloof is het niet moeilijk om in slaap te vallen, maar zo nu en dan leeft de film een beetje op. Vooral als de buitenwereld niet meewerkt, en er wat actie moet worden ondernomen. Maria Schneider, de ster uit Antonioni's Professione Reporter, speelt een huisvrouw en mag in die rol een wondertje laten gebeuren

La Montagna del dio cannibale

1978 | Horror

Italië 1978. Horror van Sergio Martino. Met o.a. Ursula Andress, Stacy Keach, Claudio Cassinelli, Antonio Marsina en Franco Fantasia.

Een vrouw zoekt haar vermiste echtgenoot in de jungle van Nieuw-Guinea en wordt belaagd door wilde dieren en in het bijzonder door een stam kannibalen die haar al tot weduwe hebben gemaakt. De locatie-opnamen in Maleisië zijn de enige kwaliteit van deze griezelige avonturenfilm die kinderachtig zou zijn zonder de doorzichtige, maar bloederige kannibalentaferelen. Andress verliest geregeld kledingstukken, maar haar gezicht blijft in de plooi, zelfs als ze door de inboorlingen gekruisigd wordt.

Milano rovente

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Antonio Sabatò, Philippe Leroy, Antonio Casagrande, Marisa Mell en Carla Romanelli.

De leider van een prostitutiebende krijgt opdracht van een concurrerende gangster om via zijn hoeren drugs te verhandelen. Hij weigert en roept de hulp in van een uit Amerika teruggekeerde mafioso, die de gangsteroorlog gebruikt om zèlf de macht in handen te nemen. Deze warrig geschreven en lusteloos geacteerde misdaadfilm wordt 'versierd' met een reeks onfrisse martelscènes, terwijl de cameraman probeert enige dynamiek te suggereren door het te pas en te onpas hanteren van de zoomlens.

II Figlio di Zorro

1973 | Avonturenfilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Widmark, William Berger, Fernando Sancho, Elisa Ramirez en Franco Fantasia.

In Mexico, tijdens het bewind van Keizer Maximiliaan, gaat een jonge edelman, de zoon van Zorro (Widmark), bij de rebellen ter voorbereiding van de revolutie. Hij wordt verraden. Slecht geregisseerd, afschuwelijk geacteerd, maar de actiescènes zijn niet slecht.

Adios Sabata

1971 | Western

Italië​/​​Spanje 1971. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Yul Brynner, Ignazio Spalla, Dean Reed, Salvatore Billa en Gérard Herter.

Een premiejager, een dief en een revolutionair verenigen zich, om een goudschat die aan Oostenrijk toebehoort, in Mexico te bemachtigen, maar komen daarna in conflict over de bestemming van de poet. Deze komische avonturenwestern werd met meer dan gemiddelde vaart en uitzinnige camerabewegingen in scène gezet. (Overigens heetten de film én de rol van Brynner tijdens de opnamen Indigo Black, wat bij nasynchronisatie werd veranderd om in te haken op Parolini's successen met Lee Van Cleef als Sabata).

Vivo per la tua morte

1968 | Western

Italië 1968. Western van Camillo Bazzoni. Met o.a. Steve Reeves, Wayde Preston, Mimmo Palmara, Silvana Venturelli en Guido Lollobrigida.

Reeves zoekt wraak, en wel op de kerels die zijn broers omgebracht hebben en die het vervolgens voor elkaar kregen hem voor een treinoverval te laten opdraaien. Hij moest daarvoor dwangarbeid doen. Reeves en Preston zijn Amerikanen; het is de enige westernrol die Reeves ooit speelde. Hij trok zich, toen de Hercules-films niet meer gemaakt werden, terug om van zijn vele geld te genieten. Reeves en Roberto Natale schreven het scenario naar het boek Judas Gun van Gordon Shirreffs. Enzo Barboni was de cameraman.

L' Ira di Dio

1968 | Western

Spanje​/​​Italië 1968. Western van Alberto Cardone. Met o.a. Montgomery (Brett) Ford (Halsey), Dana Ghia, Renato Rossini, Fernando Sancho en Franco Fantasia.

Bij zijn thuiskomst vindt Halsey zijn vrouw vermoord en hun spaarcenten gestolen. Ze is door zeven man omgebracht. Halsey rust niet vóór zij hun straf hebben ondergaan. Het wraakthema van de spaghetti-western is niet beter of slechter gedaan dan in alle andere.

I tre del Colorado

1965 | Western, Avonturenfilm

Italië​/​​Spanje 1965. Western van Amando de Ossorio. Met o.a. George Martin, Luis Marin, Pamela Tudor, Franco Fantasia en Diana Lorys.

Als een western in Canada speelt, betekent dat Royal Canadian Mounted Police en pelsjagers. We maken kennis met een immigrant-pelshandelaar die in opstand komt tegen de Engelse koloniale bezetter en hun monopoolhouder The Hudson Bay Company. Zijn dochter wordt ontvoerd en de held, de Franse pelsjager Martin, moet op haar passen. Ze worden verliefd en willen de grens over vluchten. Maar een jaloers meisje zet uit wraak de Mounties op hun spoor. De regisseur schreef zelf het scenario van deze redelijke spaghetti-western. De plaatjes werden geschoten door Fulvio Testi.

Il Colosso di Roma

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1964. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Gordon Scott, Gabriella Pallotta, Massimo Serato, Maria Pia Conte en Gabriele Antonini.

De stad Rome wordt omstreeks 500 bedreigd door Etrusken onder leiding van de verstoten Romeinse keizer Tarquinus. De held Gaius Muzius gaat onderhandelen in het vijandelijke kamp en legt letterlijk de vuurproef af door zijn rechterhand in de vlammen te houden. De wapenstilstand wordt gesaboteerd, maar Muzius weet ook de linkshandige Tarquinus in een duel te verslaan. Een redelijk gegeven en behoorlijk acteursmateriaal helpen de met geringe middelen gemaakte spektakelfilm op hoger plan te tillen. Niet alleen decors, maar ook complete vechtscènes zijn afkomstig uit oudere films.

Ercole contro i figli del sole

1964 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië 1964. Avonturenfilm van Osvaldo Civirani. Met o.a. Mark Forest, Anna Maria Pace, Giuliano Gemma, Angela Rhu en Giulio Donnini.

Hercules lijdt schipbreuk bij Zuid-Amerika en sluit zich aan bij de revolutie van Inca's tegen de door verraad op de troon gekomen tiran. Hij leert hun wapens maken en krijgstactiek, brengt de feitelijke kroonprins aan de macht en verovert diens zuster. Middelmatige regie geeft dit doorsneespektakel geen enkele vaart of overtuigend effect mee. Liefhebbers kunnen de tijd doden met het herkennen van decors uit eerdere films, terwijl Gemma als Inca-prins ook vermakelijk is.

Il Boia di Venezia

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Lex Barker, Guy Madison, Sandra Panaro, Mario Petri en Alberto Farnese.

Conventionele cape- en degenfilm met kleerkast Barker in de titelrol als een man die zich wil wreken op de moordenaars van zijn kind. Zoals de meeste films in dit genre flauw en vervelend, eventueel nog te pruimen op een regenachtige zaterdagmiddag of door onvoorwaardelijke Lex Barker-fans, zo die nog in leven zijn.

D'Artagnan contro i tre moschettieri

1963 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië 1963. Avonturenfilm van Fulvio Tului. Met o.a. Fernando Lamas, Gloria Milland, Roberto Risso, Franco Fantasia en Walter Barnes.

Opdracht van kardinaal Mazarin doet tweespalt ontstaan tussen D'Artagnan en de andere musketiers, maar ze verzoenen zich toch weer om het leven van de Engelse koning Charles II te redden. Denkbeeldige avonturen van Dumas' beroemde helden leveren gemiddelde scherm-film op, waarin Lamas echter niets heeft van de naïeve heethoofdigheid van D'Artagnan.

Zorro e i tre moschettieri

1962 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië 1962. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Gordon Scott, José Greci, Roberto Risso, Maria Grazia Spina en Giacomo Rossi Stuart.

Zorro zoekt steun bij de drie musketiers om een Spaanse prinses te redden, die door toedoen van de hertog van Sevilla door de Fransen gevangen is genomen. De combinatie van verschillende fictieve helden met historische figuren neemt een loopje met de feiten, maar doet dit zo omzichtig dat de meeste personages functieloos blijven. Voor het overige een gemiddeld avontuur, met soms nogal stuntelige gevechten.

Zorro alla corte di Spagna

1962 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Giorgio Ardisson, Nadia Marlowa, Alberto Lupo, Franco Fantasia en Livio Lorenzon.

Een Spaanse edelman leidt een dubbelleven: overdag als nietsnut en 's nachts als vrijheidsstrijder. Hij helpt de hertogin van Lusitanië op haar rechtmatige troon in een strijd tegen de komplotten van haar verraderlijke oom. Het zoveelste Zorro-avontuur zonder oorspronkelijkheid is wel met vlotheid gemaakt, waardoor het ondanks de zeer matige fotografie een redelijk onderhoudende film voor de liefhebbers is.

La Vendetta di Ursus

1961 | Avonturenfilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Samson Burke, Wandisa Guida, Livio Lorenzon, Nadine Sanders en Gina Rovere.

Prinses Sira is op weg om te trouwen met koning Zagro. Zagro's geliefde wil dat huwelijk verhinderen en zal trachten Sira uit de weg te ruimen. Gelukkig is Hercules in de buurt om haar te beschermen. Een middelmatige film.

La Rivolta dei mercenari

1960 | Historische film, Romantiek, Actiefilm

Spanje​/​​Italië 1960. Historische film van Piero Costa. Met o.a. Virginia Mayo, Conrado Sanmartin, Susanna Canales, Livio Lorenzon en Carla Calò.

Een hertogin geeft een avontuurlijke ridder de opdracht haar landgoed te verdedigen tegen haar corrupte en machtige buurman. Hij weet de vijand met een huurlingenleger te verslaan, maar de hertogin moet zich toch schikken in een verstandshuwelijk met een saaie prins. Vlot gemaakte ridderavonturen zonder subtiliteit of verrassingen. Het ontbreken van een happy end lijkt bedoeld om de Hollywoodster Mayo - die nauwelijks iets te doen heeft - toch nog een 'gevoelige scène' te laten spelen.

Il Cavaliere dei cento volti

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Pino Mercanti. Met o.a. Lex Barker, Liana Orfei, Livio Lorenzon, Gérard Landry en Herbert Boehme.

Bij de terugkeer in Italië wordt Robin Hood beschuldigd van moord op de broer van zijn geliefde die dreigt te worden uitgehuwelijkt aan zijn aartsvijand. Het meisje zegt dan haar hand toe aan de winnaar van het toernooi waarbij ook andere conflicten worden uitgevochten. Routineuze ridderavonturen met ex-Tarzan Barker als de held. Waarom hij in een Italiaanse situering Robin Hood moet voorstellen blijft een mysterie.