John Fasano

1961 -2014 Regisseur, Scenarist, Producer, Auteur

John Fasano (1961-2014) is regisseur, scenarist, producer en auteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Sniper: Legacy

2014 |

Verenigde Staten 2014. Don Michael Paul. Met o.a. Tom Berenger, Chad Michael Collins en Doug Allen.

Murder at the Presidio

2005 | Misdaad

Verenigde Staten 2005. Misdaad van John Fasano. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Victoria Pratt, Martin Cummins en Jason Priestley.

Tegen de orders van zijn meerderen in, besluit militair rechercheur James Chandler onderzoek te doen naar de dood van de vrouw van een sergeant van de militaire basis van San Francisco. Men gaat ervan uit dat de vrouw slachtoffer is geworden van een roofoverval, maar Chandler komt er stapje voor stapje achter dat er sprake is van een samenzwering. Als Chandlers hoofdverdachte aankondigt het leger te willen verlaten, ontstaat er een levensbedreigende race tegen de klok.

Jesse Stone: Stone Cold

2005 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 2005. Mysterie van Robert Harmon. Met o.a. Jane Adams, Mimi Rogers, Tom Selleck en Viola Davis.

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA, die de grote stad heeft ingeruild voor een baantje als politiecommandant in een rustig vissersdorpje in New England. Stone heeft zijn oude gewoontes niet achtergelaten en doet zich nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: Scotch whisky en vrouwen. Wanneer er een reeks moorden wordt gepleegd en een schoolmeisje wordt verkracht, wordt Stone gedwongen een aantal van zijn eigen demonen onder ogen te zien, voordat hij de misdaden kan oplossen.

Darkness Falls

2003 | Horror, Thriller

Verenigde Staten/Australië 2003. Horror van Jonathan Liebesman. Met o.a. Chaney Kley, Emma Caulfield, Lee Cormie, Grant Piro en Sullivan Stapleton.

De oorspronkelijke tandenfee leefde in het New England van 1853. Als kinderen Matilda Dixon uit het stadje Darkness Falls een melktand brachten gaf ze ze een gouden muntje terug. Ze was bijzonder populair, totdat twee kinderen zoek raakten. Ze werd beschuldigd van kindermoord en opgehangen. Maar ze was onschuldig en nu wil ze wraak! Voor Kyle (Kley) en zijn vrienden zit er niets anders op dan te zorgen dat er altijd een lichtje blijft branden. Redelijke horror, soms een tikje ironisch, aardige effecten, voldoende spel, je kunt je er nauwelijks een buil aan vallen. Voor genreliefhebbers.

Universal Soldier: The Return

1999 | Actiefilm, Sciencefiction

1999. Actiefilm van Mic Rodgers. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Michael Jai White, Heidi Schanz, Xander Berkeley en Kiana Tom.

In Universal Soldier (Roland Emmerich, 1992) sneuvelden twee soldaten (Van Damme en Dolph Lundgren) in Vietnam. Ze werden door het Pentagon in een geheim project gereanimeerd, hun geheugen werd gewist, en ze werden tot gehoorzame supersoldaten omgevormd, tot een van hen zijn geheugen terugkreeg. In dit bijzonder matige vervolg zijn de generaals blij dat ze hun UniSol (wederom Van Damme) nog niet gedumpt hebben omdat hun volgende project ook flopte: nóg sterkere soldaten, ditmaal met computerbreinen, gehoorzamen niet meer. In 2009 verscheen een derde deel.

Another 48 Hrs.

1990 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Komedie van Walter Hill. Met o.a. Eddie Murphy, Nick Nolte, Brion James, Kevin Tighe en Ed O'Ross.

Politie-inspecteur Jack Cates komt in de problemen als hij, op zoek naar de geheimzinnige crimineel The Iceman, iemand neerschiet. Interne Zaken denkt dat Jack te schietgraag is, en ze betwijfelen of die Iceman überhaupt echt bestaat. Maar die bestaat wel degelijk, ontdekt crimineel Reggie Hammond, vers uit de gevangenis, als hij onder vuur wordt genomen door leden van een motorbende. Dus zullen Jack en Reggie, tegen hun zin, weer moeten samenwerken om The Iceman te vinden. Vervolg op 48 Hrs. (1982), van dezelfde makers, maar veel minder leuk. De flair en de fantasie van het origineel ontbreken.

Black Roses

1989 | Muziek, Horror

Verenigde Staten 1989. Muziek van John Fasano. Met o.a. John Martin, Sal Viviano, Karen Planden, Carla Ferrigno en Ken Swofford.

Een satanische rockband verandert tieners in zombies en monsters. Het verhaaltje komt noch als horror noch als satire over en de omstandige grime-effecten zijn alleen maar dom. De muziek is gewoonweg vreselijk.

The Jitters

1988 | Komedie, Actiefilm, Horror

Verenigde Staten/Japan/Canada 1988. Komedie van John M. Fasano en John Fasano. Met o.a. Sal Viviano, Marilyn Tokuda, James Hong, Frank Diets en Doug Silberstein.

Vermoorde inwoners van het Newyorkse stadsdeel Chinatown keren terug als soepel springende moordende zombie-vampieren. Jawel. Het gehele spektakel oefent grote aantrekkingskracht uit op mafkezen en het bevat slecht spel, flauwe moppen en irriterende filmmuziek. Uitsluitend geschikt voor de fans van soepel springende moordende chinese zombie-vampieren.

Rock'n'Roll Nightmare

1987 | Horror, Muziek, Fantasy

Canada 1987. Horror van John Fasano. Met o.a. Jon-Mikl Thor, Frank Dietz, Jillian Peri, Teresa Simpson en Liane Abel.

De film is grotendeels een voorspelbaar, vodde-achtig, verzinsel over Thor's rockband, die in een behekst huis één voor één worden vermoord tussen de muziekopnames door. Dan komt er een zeer onverwachte wending in het verhaal, dat alles radikaal verandert. Het blijft evenwel shitterig, hoewel het iets nieuws is. De monsters zijn iets te duidelijk met de hand bediende poppen. Ook bekend als: EDGE OF HELL.

op televisie
1 uitzending

Sniper: Legacy (2014) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 15 oktober
RTL 7
23:10 - 01:15

Reageer