Pius Savage

Acteur

Pius Savage is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

White Fang

1991 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van Randal Kleiser. Met o.a. Ethan Hawke, Klaus Maria Brandauer, Seymour Cassel, Susan Hogan en James Remar.

Derde, door Disney geproduceerde verfilming van Jack Londons beroemde roman, na de gelijknamige filmversie uit 1936 en de goede Italiaanse remake Zanna Bianca van Lucio Fulci uit 1972. Het verhaal draait om een wolf met tam bloed die rond 1900 tijdens de gold rush in het westen van de VS avonturen beleeft met wisselende baasjes. De film concentreert zich vooral op de relatie tussen White Fang en een tienerjongen, gespeeld door de hier 20-jarige Ethan Hawke. Samen doorstaan ze heel wat tegenslag, zoals de aanval van een beer (voor kenners: het is Bart, de pluizige ster uit The Bear). De fraaie natuuropnamen vonden plaats in Alaska.

Spirit of the Wind

1978 | Avonturenfilm, Drama

Canada/Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Ralph Liddle. Met o.a. Slim Pickens, Pius Savage, George Clutesi, Chief Dan George en Rose Attla Ambrose.

Een gedramatiseerde biografie van George Attla, een Indiaan uit Alaska die, aangetast door tuberculose, naar de stad verhuist maar toch naar zijn geboortedorp terugkeert om deel te nemen aan het wereldkampioenschap sleehondenracen. Ongetwijfeld goed bedoeld en met respect gemaakt, maar traag en weinig boeiend. De uitstekende karakteracteur Pickens krijgt weinig te doen en ook Chief Dan George (indrukwekkend in LITTLE BIG MAN) loopt verloren rond in deze dramatisch ontoereikende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pius Savage op televisie komt.

Reageer