Akiko Ashizawa

Cameraman

Akiko Ashizawa is cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

Journey to the Shore

2015 | Drama

Japan/Frankrijk 2015. Drama van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Eri Fukatsu, Tadanobu Asano en Masao Komatsu.

Drie jaar nadat hij spoorloos op zee verdween staat Mizuki's echtgenoot weer op de stoep. Hij is gestorven, meldt hij koeltjes, en zijn lichaam is door de krabben verslonden. Dat weerhoudt hem er echter niet van nog altijd in de fysieke wereld rond te dolen, balancerend tussen leven en de definitieve dood. Dappere poging van auteur Kurosawa (Tokyo Sonata), maar zijn magisch-realistische vertelling over liefde, bedrog en acceptatie is uiteindelijk te ongrijpbaar, te repetitief en te veel dicht gesmeerd met violen om echt te ontroeren.

Shokuzai

2012 | Horror

Japan 2012. Horror van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Kyoko Koizumi, Yu Aoi, Elko Koike, Sakura Ando en Chizuru Ikewaki.

Tv-miniserie van Kiyoshi Kurosawa naar misdaadroman van Kanae Minato. Over vier meisjes die door de moeder van vermoord vriendinnetje worden vervloekt omdat ze de dader niet kunnen/willen beschrijven.

Real

2013 | Sciencefiction, Drama

Japan 2013. Sciencefiction van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Takeru Satô, Haruka Ayase, Joe Odagiri en Shôta Sometani.

Kiyoshi Kurosawa's kruising tussen een sciencefictionfilm en een romcom. Hij koos voor het flinterdunne verhaaltje van een jongeman die het brein van zijn comateuze vriendin binnenwandelt, waarna een romantisch verhaal volgt over hoe de twee elkaar in het echte leven weer kunnen ontmoeten. Onwaardige materie voor de man die eerder Cure en Tokyo Sonata afleverde, maar Real bewijst dat een vakman zelfs uit de voeten kan met een onzinnig script. Want filmtechnisch is het een topstuk, met een visuele grandeur die de toeschouwer benevelt tijdens de oudbakken droomwerkelijkheden.

Tokyo Sonata

2008 | Drama

Japan/Nederland/Hongkong SAR van China 2008. Drama van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Teruyuki Kagawa, Kyoko Koizumi, Yû Koyanagi, Inowaki Kai en Kanji Tsuda.

Op een dag wordt meneer Sasaki (Kagawa) bij zijn baas geroepen. De automatiseringsafdeling waarvan hij chef is, wordt per direct opgeheven. Sasaki besluit thuis niks over het ontslag te zeggen, en laat zijn vrouw en kinderen in de waan dat hij gewoon doorwerkt. Al vlug ontdekt Sasaki dat hij niet de enige ontslagen kantoormedewerker is die zijn gevallen status verbergt. Langzaam desintegreert het familieleven. Regisseur Kurosawa weet met zijn verfijnde mise-en-scène op bijna terloopse wijze een sfeer van dreiging en beklemming op te roepen, maar overdrijft aan het slot van de film.

Retribution

2006 | Thriller, Horror

Japan 2006. Thriller van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Kôji Yakusho, Riona Hazuki en Tsuyoshi Ihara.

Als hij de moorden van een mogelijke seriemoordenaar onderzoekt, ontdekt detective Yoshioka bewijs dat hem doet vermoeden dat hij zelf de moordenaar is.

The Girl Of The Silence

1995 | Drama, Familiefilm

Japan 1995. Drama van Genjiro Arato. Met o.a. Mami Nakamura, Kaori Momoi, Michio Akiyama, Ayumi Yajima en Yoshio Harada.

De veertien-jarige Shizuko (Nakamura) is in verwachting geraakt van een schoolvriendje. Haar vader heeft al lang geleden het gezin verlaten en haar tyrannieke stiefvader (Akiyama) mishandelt haar terwijl haar moeder (Momoi) dit alles gelaten ondergaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akiko Ashizawa op televisie komt.

Reageer