Flaminia Lizzani

Acteur

Flaminia Lizzani is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Scoop - Servizi segreti

1992 | Thriller

Italië 1992. Thriller van José Maria Sanchez. Met o.a. Michele Placido, Alessandra Acciai, Federica Moro, John Savage en Maurizio Donadoni.

Als journalist Marco Bonelli (Placido) op onderzoek uitgaat naar de achtergrond van een poging tot bankroof, stuit hij op een internationaal netwerk van terrorisme. Zijn beste vriend, een fotograaf, sterft onder verdachte omstandigheden. In Spanje ontmoet Bonelli zijn broer Guido (Savage), een voormalig terrorist, die hij in vijftien jaar niet gezien heeft. Samen weten ze illegaal Italië weer binnen te komen en slagen ze erin Guido's vriendin te bevrijden, die is ontvoerd door een hoge piet van de Italiaanse geheime dienst. Deze laatste bereidt een aanslag op het Vaticaan voor. Ingewikkeld, maar spannend en goed gespeeld.

Cattiva

1991 | Drama

Italië 1991. Drama van Carlo Lizzani. Met o.a. Julian Sands, Erland Josephson, Milena Vukotic, Didi Perego en Francesca Ventura.

Dit historisch drama speelt zich af in een psychiatrische inrichting rond 1900 toen de psychoanalyse controversieel was; er heersten twee opvattingen: de oude en de nieuwe Freudiaanse therapie. De Sio speelt een vrouw die een zenuwinstorting krijgt door de dood van haar dochter nadat ze al getraumatiseerd was door de zelfmoord van haar vader 7 jaar ervoor.

Caro Gorbaciov

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Carlo Lizzani. Met o.a. Harvey Keitel, Flaminia Lizzani, Gianluca Favilla en Francesca Lucidi.

Moskou, 1937. Nikolai Boecharin weet dat er nog slechts uren te gaan zijn voor hij gevangen zal worden genomen. Hij besluit een laatste, wanhopig protest te schrijven waaruit zijn integriteit als revolutionair zal blijken. Zijn vrouw zal de inhoud van de brief uit haar hoofd leren, want die mag niet in handen vallen van Stalin. Zij weet dan uiteraard nog niet dat het vijftig jaar zal duren voordat haar man gerehabiliteerd zal worden.

La Monaca di Monza

1987 | Drama, Erotiek

Italië 1987. Drama van Luciano Odorisio. Met o.a. Myriem Roussel, Alessandro Gassman, Renato De Carmine, Alina De Simone en Augusto Zucchi.

Een slechte edelman, Osio, woont tegenover Virginia, een jonge non. Ze worden verliefd op elkaar en hij bezoekt Virginia's cel waar zij de liefde bedrijven. Het schandaal bereikt het bisdom terwijl Osio een aantal misdaden begaat om de schuld van de non te verbergen. Virginia wordt gearresteerd terwijl Osio vlucht en later wordt gedood door fortuinzoekers. Het camerawerk is imponerend en de nogal zwakke acteerprestaties worden gecompenseerd door de erotische scènes.

Un'isola

1986 | Biografie, Drama

Italië/Zwitserland/Frankrijk 1986. Biografie van Carlo Lizzani. Met o.a. Massimo Ghini, Christiana Jean, Stéphane Audran, Paolo Bonacelli en Ida Di Benedetto.

Deze tv-film, gebaseerd op het boek van Giorgio Amendola met dezelfde titel, vertelt het waar gebeurde verhaal van een jonge Italiaanse communist, Amendolo, die clandestien actie voert tijdens het fascistische tijdperk van Mussolini. De film volgt zijn vlucht naar Parijs, zijn arrestatie in Milaan, zijn lange gevangenschap en tenslotte zijn bevrijding. Het is tegelijk het liefdesverhaal tussen Amendola en Germaine Lecocq, zijn trouwe minnares. Een tv-film met goede acteurs en een prima script.

Black tunnel

1986 | Misdaad, Thriller

Italië 1986. Misdaad van Federico Bruno. Met o.a. Flaminia Lizzani, Carl Heimo, Gianni Garko, Spiros Focás en John Francis Lane.

Een machtig zakenman die banden heeft met de mafia en de geheime dienst, wordt gearresteerd. De regering van de V.S. besluit hem uit te wijzen en terug te sturen naar zijn geboorteland, Italië. De spanning stijgt als de procedure op gang komt. Beide geheime organisaties zijn bang dat hij zijn mond voorbij zal praten en zij willen koste wat kost verhinderen dat hij wordt ondervraagd. Ritme en spanningsopbouw goed, maar akteren ho maar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Flaminia Lizzani op televisie komt.

Reageer