Marianne Nielsen

Acteur

Marianne Nielsen is acteur.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

The Half Brother

2012 | Televisieserie, Drama

Noorwegen 2012. Televisieserie van Met o.a. Nicolai Cleve Broch, Frank Kjosås, Mariann Hole, Marianne Nielsen en Agnes Kittelsen.

Até Amanhã, Mário

1994 | Drama

Zweden/Portugal 1994. Drama van Solveig Nordlund. Met o.a. João Silva, Victor Norte, Conceição Pereira, Paulo Cesar Barros en José Candido Andrade.

De tien-jarige Silva woont op het eiland Madeira en droomt ervan ooit walvisvaarder te worden. Voor het ogenblik moet hij zich echter behelpen met bedelen en stelen. Hij is aan zijn lot overgelaten sinds zijn moeder in het ziekenhuis ligt. Er is juist een groep Zweedse toeristen aangekomen, die door Silva en zijn kameraadjes worden belaagd. Niet helemaal geslaagde sociale studie van een eiland waar de bevolking eenvoudig is gebleven. Met de komst van toeristen wordt het contrast getoond tussen hun spilzucht en het armoedig bestaan van de oorspronkelijke bewoners. Het onderkoelde scenario van Nordlund en Tommy Karlmark, gebaseerd op een verhaal van Grete Roulund, weet echter geen betrokkenheid op te roepen. Lisa Hagstrand schoot mooie plaatjes.

Elsk meg bort fra min bristende barndom

1989 | Romantiek, Drama

Noorwegen 1989. Romantiek van Christian Brym. Met o.a. Marianne Nielsen en Sven Nordin.

Gebaseerd op drie novellen van Johan Borgen, worden twee jonge mensen op oerdegelijke Skandinavische manier doorgelicht van hun eerste kennismaking via de roes van hun verliefdheid tot het finale hoogtepunt van hun relatie. Er gebeurd eigenlijk niets, zij gaan naakt zwemmen, vrijen buiten beeld en praten, praten, praten over hun jeugd, kraaien, en de gevoelens die zij tegenover elkaar hadden, thans hebben en in de toekomst zullen hebben.

Hard asfalt

1987 | Drama

Noorwegen 1987. Drama van Sölve Skagen en Solve Skagen. Met o.a. Kristin Kajander, Frank Krog, Marianne Nielsen, Marten Faldaas en Liv Heloe.

Gebaseerd op Ida Halvorsens bestseller over haar leven als hoer en junkie in Oslo. Beschrijft Ida's kinder- en adolescentenjaren, haar ontmoeting met de drankzuchtige Knut, die haar zogezegd tracht te genezen, maar die ertoe bijdraagt dat zij in de achterbuurten van Oslo terechtkomt temidden van drugsverslaafden, kinderprostituées en andere verschoppelingen. Deze film combineert sociaal realistisch drama met de ingrediënten van een actie-thriller. Opmerkelijke acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers. Een groot succes in Noorwegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marianne Nielsen op televisie komt.

Reageer