Yasuzo Masumura is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Daini no sei

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Michiyo Ookusu, Ken Ogata, Mayumi Ogawa en Yosuke Takida.

Een atleet die zelf de top niet heeft kunnen breiken, wil van een jonge aspirante een kampioen maken. Een variant op de fameuze film LIMELIGHT, vermengd met het terugkerend thema van sado-masochisme dat men veelvuldig in Japanse films over menselijk leed tegenkomt.

Rikugun Nakano Gakko

1967 |

Japan 1967. Yasuzo Masumura. Met o.a. Raizo Ichikawa, Daisuke Kato en Yuzo Hayakawa.

In oktober 1938 wordt het idee geboren in het cabinet van de Minister van Oorlog om het eerste opleidingsinstituut voor spionnen te vestigen in Nakano. Een film met een documentair karakter, waarin men de dwang tot zelfkwelling en zelfkastijding van de Japanners in terugvindt.

Chijin No Ai

1967 | Drama, Komedie

Japan 1967. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Michiyo Ookusu, Shoichi Ozawa, Masakazu Tamura en Isao Kuraishi.

Een nogal vreemd aandoende zedenkomedie over een ingenieur die dolverliefd is op zijn losbandige vrouw, weet dat zij hem bedriegt maar toch niet de moed kan opbrengen haar te laten gaan. Bij momenten is de film gechargeerd en onnozel, dan weer lief en teder. Ook bekend als A FOOL'S LOVE.

Kuro no Chotokkyu

1965 | Misdaad, Thriller

Japan 1965. Misdaad van Yasuzo Masumura. Met o.a. Jiro Tamiya, Yukiko Fuji, Eiji Funakoshi, Daisuke Kato en Tatsuya Ishiguro.

Een in Osaka werkende zakenman staat op het punt om achter de waarheid te komen van een louche zaakje waarin één van zijn cliënten uit Tokio is verwikkeld. Redelijke thriller, werk van een filmmaker en scenarioschrijver van wie de Japanse critici indertijd hoge verwachtingen hadden.

Ottoga Mita

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Keizo Kawasaki, Jiro Tamiya en Kyoko Kishida.

Een ambitieuze industrieel besluit zijn vrouw te gebruiken als middel om zich te ontdoen van zijn belangrijkste concurrent. Melodrama ge[KA3]inspireerd door Amerikaanse klassiekers, maar die speciaal voor Japan van sociologisch belang is (de jaren van de economische opbloei, de nieuwe financiers, enzovoort).

Urusai Imototachi

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Yasuzo Masumura. Met o.a. Hiroshi Kawaguchi, Miki Nakasone, Kansko Iwasaki en Kyoko Erami.

In de schoot van een belangrijke Japanse onderneming spelen zich allerlei liefdesgeschiedenissen af. Een eenvoudige film, waarin duidelijk de invloed van THE APARTMENT aanwezig is.

Tadare

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Jiro Tamiya, Yoshie Mizutani en Keiko Yumi.

De autohandelaar Asai is ongelukkig met zijn vrouw, zodat hij het plan vat opnieuw te trouwen. Een onbenullige Japanse soap- opera.