Tony Miller

Regisseur, Cameraman

Tony Miller is regisseur en cameraman.
Er zijn 5 films en 1 serie gevonden.

Fleabag

2016 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2016. Komedie van Phoebe Waller-Bridge. Met o.a. Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Jenny Rainsford, Bill Paterson en Ben Aldridge.

Small Island

2009 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 2009. Romantisch drama van John Alexander. Met o.a. Naomie Harris, Ruth Wilson, David Oyelowo, Ashley Walters en Benedict Cumberbatch.

2-delige BBC-verfilming van de veelbekroonde roman van Andrea Levy. De Jamaicaanse lerares Hortense verhuist anno 1948 met haar nieuwe echtgenoot naar Londen, waar ze de hoge verwachtingen van het 'moederland' al snel moet bijstellen. Het stel vindt onderdak in het huis van Queenie, een ruimdenkende Britse vrouw die net als Hortense is gestrand in een afstandelijk huwelijk. Wat de vrouwen niet weten is dat ze in de oorlog een affaire hebben gehad met dezelfde man. Mooi melodrama met sterk acteerwerk. Alleen jammer van de overbodige voice-over.

The Meerkats

2008 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2008. Documentaire van James Honeyborne.

Wat een ideale hoofdpersonen voor een natuurdocumentaire zijn stokstaartjes eigenlijk. Pluizig vachtje, staand op de achterpoten, grote ogen aan de voorkant van hun hoofd. Knuffelbare pups. Ze slaan pootjes om elkaar heen en redden elkaars leven. The Meerkats, van de BBC is daarentegen een natuurdocumentaire gemodelleerd naar een disneyfilm met een vette global warming-boodschap. Toch biedt The Meerkats een bijzonder inkijkje in het leven van de stokstaartjes. De camera registreert ondergrondse achtervolgingen en komt zo dichtbij dat het babydons van de jongen bijna voelbaar is. De snelgemonteerde jachtscènes vol knappe point of view-shots zijn bovendien bloedspannend.

Meerkats, The (NL)

2008 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2008. Documentaire van James Honeyborne.

Ze zijn nauwelijks 30 centimeter groot en wegen amper 1 kilogram. Ze leven in de Zuid-Afrikaanse Kalahari woestijn in een gebied van drie vierkante kilometer en voeden zich met wormen, insecten en kleine reptielen. Ze zijn wilde stokstaartjes en de hoofdrolspelers in de nieuwe, unieke en zonder meer meeslepende docureeks: ‘De familie Stokstaart’.

The American

1998 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Paul Unwin. Met o.a. Matthew Modine, Diana Rigg, Aisling O'Sullivan, Paul Hickey en Andrew Scott.

Een rijke self-made man arriveert midden vorige eeuw in Parijs en wordt verliefd op een knappe jonge weduwe. Haar familie wil echter niets van hem weten. Gelukkig ontdekt de man een geheim over zijn 'schoonmoeder' en besluit de informatie te benutten

Mustang: The Hidden Kingdom

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Tony Miller. Met o.a. Harrison Ford en Saeed Jaffrey.

Sinds 1959, het jaar dat de Chinezen de Tibetaanse regering tot ballingschap dwongen, bereiken ons nog maar weinig beelden van de achtergebleven Tibetaanse boeddhisten. In deze documentaire geven regisseur/cameraman Tony Miller en zijn crew een opmerkelijk menselijke en beeldende kijk op het leven in het kleine Himalaya-koninkrijk Mustang, gelegen in een tijdloze uithoek ergens op de grens van Tibet en Nepal. Het is zo onbekend dat zelfs de Encyclopedia Brittannica er geen melding van maakt. In 1993 worden haar grenzen overschreden als de Dalai Lama een boodschapper, Lama Khamtruel Rinpoche, stuurt om het contact met de 7000 geïsoleerde inwoners te herstellen en hun vertrouwen te sterken. De reis van de 68-jarige Rinpoche te paard vanuit India duurt zes weken. Harrison Ford is de verteller, met Jaffrey als commentator, maar wie we eigenlijk missen is de overtuigde boeddhist Richard Gere. Een prachtige, bewogen en fascinerende documentaire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Miller op televisie komt.

Reageer