Helmut Bergmann

Cameraman

Helmut Bergmann is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Olle Hexe

1991 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1991. Familiefilm van Günter Meyer. Met o.a. Anne Szarvasy, Tobias Gottschlich, Anne-Else Paetzold, Hajo Müller en Joachim Schönitz.

De kinderen van Paul en Anna raken op een wonderlijke manier verzeild in het toverrijk van een boze heks. Zij willen natuurlijk naar huis, maar het kost heel wat moeite om zich aan de greep van de heks te onttrekken. Een heel avontuurlijke en spannende kinderfilm. Scenario van Günter Meyer en Helmut Bergmann. Camerawerk van Helmut Bergmann en Eliane Rehor.

Verbotene Liebe

1989 | Drama

DDDE 1989. Drama van Helmut Dziuba. Met o.a. Julia Brendler, Hans-Peter Dahm, Gudrun Ritter, Karin Gregorek en Rolf Dietrich.

Een vroegrijp meisje van dertien, die thuis niet zo uit de voeten kan, voelt zich aangetrokken tot haar achttienjarige buurjongen en gaat met hem naar bed. De twee families kunnen niet met elkaar overweg en als de affaire uitkomt, doet de vader van het meisje aangifte van het voorval, voornamelijk om de familie een hak te zetten. De jongen wordt veroordeeld wegens ontucht met een minderjarige en van school gestuurd, maar het meisje blijft van hem houden. Dziuba, die dikwijls overhoop lag met de censuur in de DDR had zijn scenario reeds in 1986 af, maar kreeg pas in 1989 toestemming om te gaan filmen. Hij schetst een haarscherp beeld van van de ziekelijke Duitse mentaliteit en het oneigenlijke gebruik van de wet om het 'rechtsgevoel' te bevredigen - of dit nu in de DDR gebeurde of in herenigd Duitsland doet weinig ter zake. Camerawerk van Helmut Bergmann.

Als Unku Edes Freundin war

1981 | Familiefilm

DDDE 1981. Familiefilm van Helmut Dziuba. Met o.a. Axel Linder, Jacqueline Ody, Michael Falkenhagen, Martin Trettau en Heinz Klevenov.

Ede, een Oostberlijnse jongen, raakt bevriend met het zigeunermeisje Unku en ervaart hoe sociale omstandigheden zelfs de eerlijkste mens tot een dief kunnen maken. Menselijke principes en vooroordelen worden in deze onderhoudende jeugdfilm op een volwassen wijze gerelativeerd. Scenario van Hans-Albert Pederzani naar een verhaal van Alex Wedding. Camerawerk van Helmut Bergmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helmut Bergmann op televisie komt.

Reageer