James Hawes

Regisseur

James Hawes is regisseur.
Er zijn 3 films en 2 series gevonden.

Genius

2017 | Biografie, Drama, Historische film

2017. Biografie van Kenneth Biller en Noah Pink. Met o.a. Johnny Flynn, Samantha Colley, Nicholas Rowe, Geoffrey Rush en Michael McElhatton.

The Challenger

2013 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2013. Drama van James Hawes. Met o.a. William Hurt, Bruce Greenwood, Joanne Whalley en Brian Dennehy.

De Amerikaanse wetenschapper Richard Feynman gaat op zoek naar de ware toedracht van de ramp met het ruimteveer Challenger in 1986.

The 39 Steps

2008 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2008. Thriller van James Hawes. Met o.a. Rupert Penry-Jones, Eddie Marsan en Patrick Kennedy.

Tijdens WO I komt Richard Hannay in het bezit van het notitieboek van een Engelse spion. Er wordt door iedereen jacht gemaakt op het boek, en met een medevluchteling probeert Richard de informatie uit het boekje zo snel mogelijk te ontcijferen om de toekomst van het land te redden.

Fanny Hill

2007 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2007. Drama van James Hawes. Met o.a. Rebecca Night, Alison Steadman, Samantha Bond en Alex Robertson.

2-delige televisiefilm naar de roman van John Cleland over een jong plattelandsmeisje dat terecht komt in de prostitutie in 18de-eeuws Londen.

Doctor Who

2005 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Mysterie, Thriller, Drama, Televisieserie

Verenigd Koninkrijk/Canada 2005. Sciencefiction van Sydney Newman, C. E. Webber en Donald Wilson.

De Doctor is een slimme buitenaardse man, die in zijn blauwe telefooncel door tijd en ruimte reist en de mensheid redt van gevaarlijke buitenaardse wezens, zoals Daleks en Cybermen. Hij wordt geholpen door, veelal niet onaantrekkelijke, jonge vrouwen en een enkele jonge man. In 2005 werd besloten om de klassieke (de eerste aflevering werd in 1963 uitgezonden) BBC-jeugdserie Doctor Who, waarvan sinds 1989 geen nieuwe afleveringen werden gemaakt, weer uit de mottenballen te halen. De nieuwe serie verwierf al snel een stevige cultstatus. De combinatie van milde spanning, veel fantasie, humor en een vleugje romantiek bleek voor veel, ook oudere, fans onweerstaanbaar. Doordat de Doctor niet sterft maar steeds in andere gedaante regenereert kunnen telkens nieuwe acteurs de rol van het titelpersonage overnemen. Eccleston, Tennant, Smith en Capaldi zijn respectievelijk de negende, tiende en elfde en twaalfde Doctors.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Hawes op televisie komt.

Reageer