Rafal Wegrzyniak

Acteur

Rafal Wegrzyniak is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zlota mahmudia

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm

Polen/Servië en Montenegro/Tsjechië 1988. Familiefilm van Kazimierz Tarnas, Kazimir Tarnas en Kazimierz Tarnas. Met o.a. Zdzislaw Kozien, Leon Niemczyk, Rafal Wegrzyniak, Dosio Dosew en Roch Siemianowski.

Een avonturenverhaal over een Poolse en een Bulgaarse jongen. In een museum in Polen wordt een kostbaar boek gestolen dat in Praag bij een antiquariaat opduikt. Op het kasteel Oporów verdwijnt een schilderij dat niet al te veel waarde heeft. De diefstallen hebben met elkaar te maken: in het boek staan aanwijzingen voor een schat en op het schilderij bevindt zich een kaart. Tijdens hun vakantie aan de Zwarte Zee proberen ze de kostbaarheden terug te vinden en binden de strijd aan met inhalige smokkelaars. Het scenario is van Martin Bezouska, Dusan Kukal en regisseur Tarnas die een verhaal van Zbigmiev Nienacki bewerkten. Tomasz Tarasin stond achter de camera. Een weinig pretentieuze vakantiefilm. De Tsjechische versie is 88m.

Pociag do Hollywood

1987 | Komedie

Polen 1987. Komedie van Radoslaw Piwowarski. Met o.a. Katarzyna Figura, Piotr Siwkiewicz, Rafal Wegrzyniak, Jerzy Stuhr en Grazyna Kruk.

Waanzinnige komedie over een meisje dat de bijnaam Marilyn heeft gekregen, naar Marilyn Monroe, omdat ze ervan droomt filmster te worden. Ze wijst een miljonair uit haar dorp af en gaat in een obscure stationsrestauratie werken. Verder dan figurante schopt ze het niet, tot ze Siwkiewicz leert kennen, die dezelfde dromen als zij koestert. Op een avond wordt ze door Billy Wilder in eigen persoon opgebeld. Hij nodigt haar uit om naar Hollywood te komen. De stripachtige karikatuur van de filmwereld wordt gecompenseerd door de bevredigende afloop van het verhaal.

Kochankowie mojej mamy

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Radoslaw Piwowarski. Met o.a. Krystyna Janda, Rafal Wegrzyniak, Bohdan Smolen, Krzysztof Zaleski en Zdzislaw Kuzniar.

Een drama over een tienerjongen die zijn geliefde moeder van de drugs en de prostitutie tracht te redden. Hij wordt in een weeshuis ondergebracht waar hij geduldig wacht op de dag dat ze uit de gevangenis vrijkomt. Hij moet tenslotte lijdzaam toezien hoe ze trouwt. Deze levendige en ontroerende film is ook geslaagd door het uiterst rijpe spel van Janda en Wegrzyniak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafal Wegrzyniak op televisie komt.

Reageer