Liu Jie

Regisseur, Cameraman

Liu Jie is regisseur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Courthouse on Horseback

2006 | Drama

China 2006. Drama van Liu Jie. Met o.a. Li Baotian, Yang Yaning en Lu Yulai.

In Nederland toert de Rijdende Rechter in een riante Mitsubishi SUV. In het waarheidsgetrouwe Chinese rechtbankdrama Mabei shang de fating moet de rechter zich behelpen met een paard. Dat levert adembenemende plaatjes op van een man die met zijn assistenten en beladen ros door onherbergzame streken trekt op weg naar allerhande conflicten. Zoals een dispuut over een varken dat een graf heeft ontheiligd. Het drama draait uiteindelijk om de rechter zelf die gaandeweg het verhaal zijn mankracht én autoriteit verliest. Naar verluidt trekken er nog steeds pakweg duizend rijdende rechters per paard door de uithoeken van China. Fenomenaal werk.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan/Frankrijk/China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

Dongchun de rizi

1993 | Komedie, Romantiek, Drama

China 1993. Komedie van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Liu Xiaodong en Yu Hong.

Een stel leeft samen in de Chinese hoofdstad Beijing. De passie is al wat geluwd door de sleur en het mooie meisje (Hong) denkt eraan naar familie in New York te gaan. Om te redden wat te redden valt, stelt haar vriend (Xiaodong) voor om naar zijn geboortestreek Mantsjoerije te reizen. Een van de zeer opmerkelijke, onafhankelijk geproduceerde nouvelle vague films uit de Chinese Volksrepubliek. Regisseur Wang Xiaoshuai behoort tot de zogenaamde zesde generatie van filmers, die gekenmerkt wordt door zijn po[KA3]etische, in zichzelf gekeerde Europese stijl. Onderhavige rolprent is een sexy begin (naar Chinese normen althans) en bevat een vrij realistische kijk op de zich vervelende jonge x-generatie van twintigers in de jaren 1990. De op het filmfestival van Berlijn vertoonde versie is tien minuten korter. Het scenario is van regisseur Wang Xiaoshuai. Het camerawerk is van Liu Jie en Wu Di.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liu Jie op televisie komt.

Reageer