Jaime Camino: regie.
Er zijn 11 films gevonden.

El lagro invierno

1991 |

Frankrijk​/​​Spanje 1991. Jaime Camino. Met o.a. Elizabeth Hurley, Jacques Penot en Vittorio Gassman.

Luces y sombras

1988 | Fantasy

Spanje 1988. Fantasy van Jaime Camino. Met o.a. José Luis Gómez, Ángela Molina, Jack Shepard, Victoria Peña en José Luis Gomez.

Als hij een film over het schilderij 'Las Meninas' van Velázquez maakt versmelt de regisseur met het schilderij, wordt dertig jaar jonger en onderhoudt betrekkingen met alle personages die erop voorkomen. De bedoeling was goed, maar het resultaat zeer slecht.

Dradon Rapide

1986 | Historische film, Biografie

Spanje 1986. Historische film van Jaime Camino. Met o.a. Juan Diego, Victoria Peña, Manuel de Blas, Pedro Díez del Corral en Francisco Casares.

Historisch-biografische film die vrij gedetailleerd alle gebeurtenissen reconstrueert die hebben geleid tot de militaire opstand van 18 juli 1936. Met een duidelijk gebrek aan financiële middelen gemaakt en op meer dan één punt discutabel.

El balcón abierto

1983 | Documentaire

Spanje 1983. Documentaire van Jaime Camino. Met o.a. Amparo Nuñoz en Antonio Flores.

Historisch-biografische film die vrij gedetailleerd alle gebeurtenissen reconstrueert die hebben geleid tot de militaire opstand van 18 juli 1936. Met een duidelijk gebrek aan financiële middelen gemaakt en op meer dan één punt discutabel.

La Campanada

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Fiorella Faltoyano, Ovidi Montllor en María Asquerino.

Een manager figuur die aan stress lijdt, knapt tenslotte geestelijk helemaal af. Een dubbelzinnige film die weinig overtuigend is.

Las Largas vacaciones del '36

1976 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1976. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Amalia Gade, Ismael Merlo, Ángela Molina, Vicente Parra en Francisco Rabal.

Een sobere psychologisch-dramatische film over twee families uit de Spaanse middenklasse die tijdens hun vakantie in hun buitenverblijf in de buurt van Barcelona de eerste geruchten opvangen van wat de Spaanse Burgeroorlog zou worden. De film observeert hun reacties, verwarring en interne verdeeldheid en is niet zozeer een film over de Spaanse Burgeroorlog als wel over het Spanje tijdens die Burgeroorlog.

Mi profesora particular

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Juan Manuel Serrat, Analía Gadé, María Luisa Ponte en José Luis Lopéz Vázquez.

Een jonge muziekleerling aarzelt tussen zijn pianolerares en haar moeder. Afgrijselijk, ver onder het niveau van deze regisseur.

Un Invierno en Mallorca

1969 | Drama, Historische film

Spanje 1969. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Lucía Bosé, Christopher Sandford, Henri Serre en Enrique San Francisco.

Het verblijf op Mallorca van George Sand en Frederik Chopin met hun kinderen. Een film met zekere kwaliteiten die echter te pretentieus en niet erg boeiend is.

España otra vez

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Manuela Vargas, Mark Stevens, Marianne Koch en Luis Ciges.

Een Noordamerikaanse arts keert naar Spanje terug na zijn deelneming aan de Burgeroorlog...Een van de weinige kritische analyses over het werkelijke Spanje van de jaren '60 die door de censuur is gekomen. Aan het scenario hebben de op de zwarte lijst staande Alvah Bessie en de criticus Gubern hun medewerking verleend.

Mañana será otro día

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Sonia Bruno, Juan Luis Galiardo, Sergio Mendizábal en Luis Ciges.

Twee verloofden die er genoeg van hebben om geen werk te kunnen vinden, geven zich over aan de misdaad en de prostitutie.Een drama met een onbetwistbaar revolutionaire lading, hoewel de werking van de censuur en de middelmatigheid van de twee hoofdrolspelers veel schade hebben aangericht.

Los Felices 60

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Jaime Camino. Met o.a. Jacques Doniol-Valcroze, Yelena Samarina, Daniel Martín en Germán Cobos.

Een korte romance van een ontevreden vrouw met een vroegere vriend van haar man. Een bezienswaardige film, boordevol intellectuele en stilistische hoogstandjes, die helaas niet altijd even waardevol zijn.