Cirio H. Santiago is regisseur en producer.
Er zijn 18 films gevonden.

Stranglehold

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jerry Trimble, Jilian McWhirter, Vernon Wells, Jimmy Broome en James Paolelli.

Een afgevaardigde van het Amerikaanse congres, Helen Filmore (McWhirter), bezoekt een chemische fabriek in Maleisi[KA3]e. Juist op dat moment overvallen terroristen het bedrijf. Ze dreigen ermee gifgas te gebruiken en hun gijzelaars dood te schieten. Tegen het dodelijke gas is geen kruid gewassen. Filmore`s lijfwacht, ex-geheimagent Ryan Cooper (Trimble) is de enige die wat kan uitrichten. De afloop van deze gewelddadige, eendimensionale actiefilm laat zich gemakkelijk raden. Van spel is nauwelijks sprake. Het ondiepe scenario werd in elkaar gesleuteld door Brendan Broderick, Rob Kerchner en Mark Evan Schwartz. Cameraman van dienst was Joe Batac.

Caged heat 2: Stripped of Freedom

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jewel Shepard, Chanel Akiko Hirai, Pamela D'Pella en Vic Diaz.

VV.

Dune Warriors

1991 | Actiefilm, Sciencefiction, Western, Fantasy

Filipijnen/Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Rick Hill, Luke Askew, David Carradine, Jill Ann McWhirter en Blake Boyd.

Onwaarschijnlijk domme en korte B-film over de planeet Aarde waar gevechtsgroepen constant strijd leveren. Er is een gevreesde man die met een handvol handlangers voor terreur zorgt en een mooi meisje dat op zoek gaat naar vechtjassen die, in ruil voor water, onze planeet moeten redden. Dat onze planeet met slechts een dozijn mensen bevolkt is heeft meer met budgettaire redenen te maken dan met SF-toestanden.

The Sisterhood

1988 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Cirio H. Santiago. Met o.a. Rebecca Holden, Lynn-Holly Johnson, Barbara Hooper, Chuck Wagner en Henry Strzalkowski.

Een science-fiction film uit het MAD MAX-genre. Een groep vrouwen neemt het op tegen de mannelijke overheersing. Johnson, vergezeld van een getrainde havik, sluit zich aan bij de met bovennatuurlijke krachten begiftigde strijdsters. Niet bijster origineel.

The Expendables

1988 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Anthony Finetti, Peter Nelson, Loren Haynes, Kevin Duffis en William Steis.

Het relaas van een 'afgeschreven' peloton van zandhazen tijdens de Vietnam-oorlog, dat bestaat uit criminelen en geflipten. De kijker krijgt de indruk dat het opgenomen in het plantsoen van een dorp. Hoewel zij leren wat solidariteit is, moeten zij er allemaal aan geloven. Maar zoals de titel zegt: ook de film kan gemist worden.

Nam Angels

1988 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1988. Oorlogsfilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Brad Johnson, Kevin Duffy, Vernon Wells, Rick Dean en Mark Venturini.

Gedurende de Vietnam-oorlog huurt een Amerikaans commando de leden van een beruchte motorbende van de Hell`s Angels in, om op hun motoren vijandelijk gebied binnen te rijden, tijdens een reddingsoperatie waarbij de slechterik een ex-nazi (!) is. Deze gewelddadige, monotone actiefilm heeft tenminste wel een origineel uitgangspunt, maar liefhebbers van geweld herkennen het een en ander van THE LOSERS uit 1970.

Fast Gun

1987 | Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Rick Hill, Kaz Garas, Robert Dryer, Brenda Bakke en Morgan Strickland.

De rust in een dorpje wordt verstoord door de komst van een bende wapensmokkelaars die er hun hoofdkwartier willen vestigen. De bende wordt aangevoerd door een ex-CIA agent. Een locale sheriff zal vanzelfsprekend - met de hulp van een CIA-agent - de bende uitschakelen. Actiefilm met veel vuurwerk voor laaggeschoolden.

Eye of the Eagle

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1987. Oorlogsfilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Brett Clark, Robert Patrick, Ed Crick, Cec Verrell en William Steis.

Een supermannetjesputter van de US Marines in Vietnam komt tot de ontdekking dat hij niet alleen de communisten als vijand heeft. Amerikaanse deserteurs hebben hun eigen bende gevormd en plunderen en moorden naar hartelust. Al met al een armoedig samenraapsel van actie en niets ontziend geweld, dat zowaar nog een paar vervolgfilms heeft opgeleverd. Het scenario is van Joseph Zucchero en Nigel Hogge. Het camerawerk is van Richard Remias. Mono.

Demon of Paradise

1987 | Horror

Filipijnen 1987. Horror van Cirio H. Santiago. Met o.a. Kathryn Witt, William Steis, Laura Banks, Frederick Bailey en Lesley Huntly.

Enge hagedisachtige man terroriseert een toeristenstadje op Hawaii. De talloze totaal onbelangrijke ondergeschikte plots doen de film toch nog meer goed dan kwaad. Kun je nagaan hoe saai dit allemaal is.

Spear of Destiny

1986 | Actiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Filipijnen 1986. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Robert Patrick, Linda Carol, Ed Crick, Bob Schott en Richard Norton.

Krankzinnige warboel rond een heilige speer die de wereld kan redden. In de eindeloze gevechtsscènes probeert men hem uit handen van de nazi's te redden. Volgestopt met imitaties van films als MAD MAX en ROMANCING THE STONE. Ook bekend als THE SPEAR en FUTURE HUNTERS.

Naked Vengeance

1986 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Deborah Tranelli, Kaz Garas, Bill McLaughlin, Ed Crick en Nick Nicholson.

Een drama rond de goed acterende Tranelli. Haar man werd na vijf jaar huwelijk vermoord. Ze keert terug naar haar ouders en wordt door een stel knapen meegenomen naar het ouderlijk huis om verkracht te worden. De ouders worden vermoord. Als Tranelli hersteld is neemt ze wraak op de moordenaars. In december 1984 door de Filippijnse Santiago in Californië opgenomen. Hard en spannend. Ook bekend als SATIN VENGEANCE.

Equalizer 2000

1986 | Sciencefiction, Actiefilm, Oorlogsfilm

Filipijnen 1986. Sciencefiction van Cirio H. Santiago. Met o.a. Richard Norton, Corinne Wahl, William Steis, Vic Diaz en Ramon D'Salva.

Een groot kanon vormt de inzet en is de echte ster uit deze MAD MAX-achtige film, waarin rivaliserende groepen elkaar bestrijden om water en olie in een een woestijngebied. Dat gort droge gebied is toevallig Alaska, dat een woestenij geworden is door een kernoorlog en dat is eigenlijk het enige originele aan deze film.

Wheels of Fire

1984 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1984. Sciencefiction van Cirio H. Santiago en Cirio Santiago. Met o.a. Gary Watkins, Laura Banks, Lynda Wiesmeier, Linda Grovenor en Joseph Anderson.

Hebben we echt weer een slechte imitatie van MAD MAX nodig? Hier is hij dan, met een nog groter aantal verkrachtingen dan gebruikelijk, ontploffingen en lastige punkers.

Hell Train

1982 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Filipijnen 1982. Avonturenfilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jennifer Lane, Catherine March, Margaret Magick, Bernadette Williams en Taaffe O'Connell.

In een kamp in Noord-Vietnam krijgt een aantal vrouwen een hersenspoeling, ze worden getraind om Amerikaanse officieren te vermoorden. De bekende verzameling sadisme, seks, enz. waarmee de videomarkt al overspoeld is. Videotitel: CAGED FURY.

Naked Fist

1981 | Mysterie, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Mysterie van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jillian Kessner, Darby Hinton, Ken Metcalfe, Chanda Romero en Tony Ferrer.

Een Amerikaanse karatevechtster duikt onder in de zelfkant van Olanpago City, Filippijnen, om haar verdwenen zuster te zoeken. Tijdens de speurtocht legt zij met haar karatetechnieken de Filippijnse Archipel goeddeels lam. Goedkoop, agressief, seksploiterend en bedenkelijk. Ook bekend als FIRECRACKER.

Vampire Hookers

1979 | Horror

Filipijnen/Verenigde Staten 1979. Horror van Cirio H. Santiago en Cirio Santiago. Met o.a. John Carradine, Bruce Fairbairn, Trey Wilson, Karen Stride en Tiffany K. Neipe.

Een vampier (Carradine) leeft al eeuwenlang in de kelder van een mausoleum en laat zich door zijn 'ondode' bruiden van vers bloed voorzien. Tamelijk gênant.

The Muthers

1975 | Avonturenfilm

Filipijnen 1975. Avonturenfilm van Cirio H. Santiago. Met o.a. Jeanne Bell, Rosanne Katon, Trina Parks, Jayne Kennedy en John Montgomery.

De avonturen van een hedendaagse, exclusief vrouwelijke piratenbende in de Chinese Zee. Een ontstellend goedkope mixtuur van bloot en sadisme, krakkemikkige gevechten en sentimentaliteit. Een radeloos stemmende puinhoop.

Death Force

1975 | Misdaad

Filipijnen 1975. Misdaad van Cirio H. Santiago. Met o.a. James Iglehart, Carmen Argenziano, Leon Isaac, Jayne Kennedy en Roberto Gonzalez.

Een door zijn kornuiten bedrogen en voor dood achtergelaten Vietnam-veteraan (Iglehart) maakt zich de kunst van het Japanse zwaardvechten meester en roept zijn voormalige makkers ter verantwoording. Dit met geringe middelen gemaakte Samoerai-avontuur boeit geen moment, wat ook geldt voor de diverse zwaard-acties.