Dirk Blackman

Scenarist, Producer

Dirk Blackman is scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Underworld: Rise of the Lycans

2009 | Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten/Nieuw-Zeeland 2009. Actiefilm van Patrick Tatopoulos. Met o.a. Michael Sheen, Bill Nighy, Rhona Mitra en Steven Mackintosh.

Underworld (2003) ging over een verborgen wereld waarin de vampiers en weerwolven een eeuwenoude oorlog uitvechten. Met martial arts-achtige actie, een strakke soundtrack, een mooie meid in strak leer, opgefriste horrorwezens in een hip nieuw jasje. In deel twee werd het nog eens dunnetjes overgedaan, dit derde deel is een prequel met een nieuwe hoofdrolspeelster. Vampier Sonja (Mitra) wordt verliefd op de leider van de weerwolven, die zich verzet tegen onderdrukking door hoofdvampier Viktor (Nighy). Niet slecht gemaakt, maar dit deel voegt weinig toe aan de eerdere films.

Friends and Ennemies

1993 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van Andrew Frank. Met o.a. Roger Rignack, Steven Christopher Young, Robert Restaino, Todd Anthony Bello en Dean Stockwell.

Dominick Accurso (Rignack) is een hardwerkende jongeman. Hij runt het restaurant van zijn oude vader en is verloofd met de mooie Rose-Anne (Rocheford). Een doodgewoon bezoekje aan zijn stamkroeg, samen met zijn vrienden Paul (Young) en Nick Falcone (Restaino), eindigt echter in een drama. Nick wordt gestoord door een opdringerige klant. Het komt tot een handgemeen en voordat iemand het beseft ligt de man zwaar gewond op de grond. Tegen zijn zin stemt Dominick erin toe om de hele zaak te verzwijgen. Het slachtoffer blijkt echter een officier van justitie te zijn en de politie gaat grondig te werk. De kroeguitbater Phil (Hughes) zag alles gebeuren, maar zwijgt uit vriendschap voor de jongens. De spanning onder de vrienden stijgt echter naar een ondraaglijk hoogtepunt. Knap en stylistisch opgebouwde psychologische thriller die de verandering in houding toont van enkele vrienden die betrokken zijn bij een erg ingrijpende gebeurtenis. De onbekende acteurs leveren prima werk en Stockwell is leuk in zijn klein rolletje als Freddie, de onroerendgoed makelaar. Het scenario van Mark Distefano en Tom McCluskey werd duidelijk be├Čnvloed door het werk van Quentin Tarantino, maar kreeg toch een persoonlijke noot mee. Het illustreert hoe ver mensen willen gaan om het eigen hachje te redden. Sobere fotografie van Maximo Munzi. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dirk Blackman op televisie komt.

Reageer