Lawrence Wright is bedenker, scenarist, producer en auteur.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

The Looming Tower

2018 | Drama

Verenigde Staten 2018. Drama van Dan Futterman, Alex Gibney en Lawrence Wright. Met o.a. Jeff Daniels, Tahar Rahim, Wrenn Schmidt, Bill Camp en Louis Cancelmi.

Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

2015 | Documentaire

2015. Documentaire van Alex Gibney.

Intelligente en schokkende documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Lawrence Wright. Regisseur Alex Gibney (Enron: The Smartest Guys in the Room) portretteert acht voormalige leden van de Scientology Kerk, waaronder scriptschrijver Paul Haggis (Crash). Ze praten over hun vaak traumatische ervaringen binnen Scientology, over wat hen aantrok binnen de kerk en waarom ze er uiteindelijk zijn weggegaan. Daarnaast toont de film onder meer het ontstaan van de kerk door oprichter L. Ron Hubbard, de immense rijkdom en macht van de kerk en de aantrekkingskracht tussen Scientology en Hollywood.

Noriega: God's Favorite

2000 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 2000. Drama van Roger Spottiswoode. Met o.a. Rosa Blasi, Jeffrey DeMunn, Bob Hoskins en Luis Avalos.

Despoot Noriega voelde zich eind jaren '80 opperbest - 'altijd Gods favoriet,' aldus de man zelf - totdat zijn voormalige Amerikaanse vrienden zijn Panama binnenvielen en hem psychologisch uitrookten met een bombardement van jaren '70 en '80 muziek van artiesten als AC/DC, Van Halen, Alice Cooper, Black Sabbath en Judas Priest. Na ruim een week had Noriega het wel gehad en gaf hij zich over. In Noriega: god's favourite het gedramatiseerde verslag van zijn laatste jaren, met Bob Hoskins als de wereldvreemde leider. Meer een komedie dan een politiek pamflet.

The Siege

1998 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Edward Zwick. Met o.a. Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis, Tony Shalhoub en Sami Bouajila.

Terroristen die zich islamitisch noemen blazen in New York bussen, een theater en het hoofdkwartier van de FBI op voor een man die Bin Talal heet. Klinkt bekend? Op 11 september 2001 schreef iemand op internet: 'The Siege was an interesting movie yesterday. Today it is scary.' Wat naast de aanslagen beangstigend is - en dat is de hoofdboodschap van de filmmakers - is hoe snel mensen de grondwet opzijschuiven omwille van veiligheid. FBI-agent Hubbard (Washington) probeert er nog tegen te vechten, maar New York komt onder 'martial law' en alle Arabische Amerikanen worden geïnterneerd.