Ada Solomon

Producer

Ada Solomon is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Child's Pose

2013 | Drama

Roemenië 2013. Drama van Cãlin Peter Netzer. Met o.a. Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia en Natasa Raab.

Meedogenloos familiedrama over bezitterige moeder (Gheorghiu) en haar dertigpluszoon (Dumitrache), die is doorgereden na een fataal auto-ongeluk. Mama probeert hem buiten schot te houden met een zalvend gesprekje hier en wat smeergeld daar, maar zoonlief - die zich juist wil losmaken van zijn moeder - zit daar niet op te wachten. Onvoorspelbaar, intelligent en bovenal somber drama, zoals er na de val van dictator Ceaușescu veel uit Roemenié zijn gekomen. Winnaar van de Gouden Beer (= beste film) op het filmfestival van Berlijn in 2013.

The Happiest Girl in the World

2009 | Drama

Nederland/Roemenië/Frankrijk/Japan 2009. Drama van Radu Jude. Met o.a. Andreea Bosneag, Doru Catanescu, Violeta Haret, Vasile Muraru en Diana Gheorghian.

De Roemeense Delia heeft een prijsvraag gewonnen. Ze krijgt een auto en mag in een reclamespotje voor een vruchtensapje spelen. De opnames zijn in Boekarest. Daar willen haar ouders de auto meteen verkopen om met het geld een bed & breakfast te beginnen. En de opnames van het spotje lopen ook niet bepaald op rolletjes. Regisseur Jude hanteert een nonchalante stijl, die het absurde van de situatie goed doet uitkomen, maar herhaalt zichzelf. Met wat minder variaties op dezelfde scènes was dit sterk geacteerde, soms erg grappige debuut een stuk scherper geweest.

Medalia de onoare

2009 | Drama

Duitsland/Roemenië 2009. Drama van Calin Peter Netzer. Met o.a. Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mimi Branescu en Radu Beligan.

Kurkdroge Balkan-tragikomedie die het droefgeestige tot het hilarische verheft. De 75-jarige Ion wordt genegeerd door echtgenote, zoon, buren en de rest van de wereld. Totdat hem voor een WO II-heldendaad een medaille wordt toegekend en hij zich ineens verzekerd weet van eenieders belangstelling. Weliswaar herinnert de grijsbesnorde Boekarester zich van oorlog noch heroïek iets, maar hij heeft wel een reputatie te repareren. Kortom: de geschiedenis krijgt allengs surreële trekjes. Scenario van Tudor Voican is maatwerk voor Roemeens acteerinstituut Rebengiuc, die een kunststukje maakt van eersteklas schlemielenrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ada Solomon op televisie komt.

Reageer