Clive Barrett: montage.
Er zijn 4 films gevonden.

Endgame

2009 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2009. Drama van Pete Travis. Met o.a. William Hurt, Chiwetel Ejiofor, Jonny Lee Miller en Clarke Peters.

Zuid-Afrika, jaren 80. Terwijl Nelson Mandela vanuit de gevangenis een vreedzame oplossing tegen het apartheidsbeleid probeert te bewerkstelligen, probeert het ANC het op te lossen met geweld. De jonge blanke Britse ondernemer Michael Young vreest dat gewelddadige strijd tegen de apartheid zijn concern miljoenen zal kosten en zet zich daarom in voor een vreedzame oplossing. Hij organiseert een conferentie tussen ANC-vertegenwoordiger Thabo Mbeki en professor Esterhuyse, die de blanke bevolking vertegenwoordigt.

Omagh

2004 | Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Pete Travis. Met o.a. Gerard McSorley, Michele Forbes, Brenda Fricker, Stuart Graham en Peter Ballance.

Op 15 augustus 1998 bracht de 'Real IRA', een kleine, radicale afsplitsing van de IRA, een bom tot ontploffing in Omagh. Negenentwintig mensen stierven. Ruim tweehonderd raakten gewond. In een semi-documentaire stijl, met bijna ontkleurde beelden, en een camera die zich vrij en wild beweegt, laat de film het vervolg op de terreurdaad zien. De film richt zich op de nabestaanden, onder wie Michael Gallagher (een imponerende McSorley), die zijn zoon bij de aanslag verloor. Hij legt, geduldig en goedgemanierd, bloot hoezeer de autoriteiten faalden. Ondanks de vele personages en zijstapjes naar nieuwsflitsen en persconferenties blijft Omagh, heel knap, een eenheid.

Luther

2003 | Biografie, Drama, Historische film

Duitsland 2003. Biografie van Eric Till. Met o.a. Joseph Fiennes, Alfred Molina, Peter Ustinov, Bruno Ganz en Jonathan Firth.

Kan kerkgeschiedenis flitsende cinema opleveren? Misschien, maar Luther, een Engelstalig biografisch drama over de middeleeuwse kerkhervormer Maarten Luther, is er geen voorbeeld van. De film zit degelijk in elkaar: de acteurs doen hun best (met name bijrolspelers als Ustinov en Ganz, die de show stelen naast de wat kleurloze Fiennes), aan de locaties en kostuums is duidelijk veel aandacht besteed en de meeste feiten zullen wel kloppen. Toch blijft de film hangen in een opsommerige geschiedenisles, die vooral bedoeld lijkt voor de religieuze markt.

The Boxer

1997 | Drama, Romantiek

Ierland​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Jim Sheridan. Met o.a. Daniel Day-Lewis, Emily Watson, Brian Cox, Gerard McSorley en Eleanor Methven.

Na veertien jaar gevangenschap keert dertiger Danny (Day-Lewis) terug naar Oost-Belfast en zijn tienerliefde Maggie. De liefde is nog steeds springlevend, maar Danny is in ongenade gevallen bij de IRA, de organisatie waarin de vader van Maggie een belangrijke functie vervult. Danny pakt de bokssport weer op en probeert ondertussen zijn relatie met Maggie en zijn oude buren te verstevigen. De talloze verhaallijnen en bijrollen grijpen niet altijd even zinvol in elkaar maar de chemie tussen Daniel Day-Lewis en Emily Watson lanceert de film tot ver boven de middelmaat.