Ivan Scratuglia is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Bora Bora

1969 | Erotiek

Italië/Frankrijk 1969. Erotiek van Ugo Liberatore. Met o.a. Haydée Politoff, Corrado Pani, Doris Kunstmann, Ivan Scratuglia en Rosina Copie.

Erotische plaatjes kijken tegen de fraaie achtergrond van Tahiti, waar potente inheemse mannen Europese vrouwen in hun (seks)macht houden en Europese mannen betoverd worden door autochtone meisjes. Een ongeloofwaardige geschiedenis, als er al sprake is van een verhaallijn.

Quel caldo maledetto giorno di fuoco

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Paolo Bianchini. Met o.a. Robert Woods, John Ireland, Roberto Camardiel, Tiziano Cortini en Gérard Herter.

Woods wordt ervan beschuldigd gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog als agent voor de Noordelijken verraad te hebben gepleegd. Een commissie werd totaal uitgemoord en de uitvinder van het machinegeweer, Gatlin, werd met zijn uitvinding ontvoerd. Woods krijgt echter de kans zijn onschuld te bewijzen door Gatlin en zijn uitvinding terug te brengen. Onderhoudend, maar meer ook niet.

I Vigliacchi non pregano

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Mario Siciliano. Met o.a. John Garko, Sean Todd, Elisa Montez, Roberto Miali en Jose Jaspe.

Wraak is het bekende thema van de spaghetti-western. Ditmaal speelt het zich af vlak na de Burgeroorlog. Een vrouw wordt door ex-soldaten neergeschoten op haar ranch. De wraaktocht kan starten, en er vallen vele lijken voordat de film teneinde is. Garko heet in werkelijkheid Gianni Garkovic en werd in 1929 in Joegoslavië geboren in Zara. Hij werd vooral bekend als Sartana en speelde ook wel westerns onder de naam Gary Hudson. Hij speelde in totaal in ca. vijftien spaghetti-westerns, en ook in vele andere films.

Execution

1968 | Western

Italië 1968. Western van Domenico Paolella. Met o.a. Tony Richardson, Dick (Mimmo) Palmer (Palmara), Franco Giornelli, Piero Vida en Rita Klein.

Een man komt uit de gevangenis en gaat op zoek naar zijn partner van destijds, die de baren goud heeft gehouden en de dans wist te ontspringen. Maar er zijn nog anderen in het goud geïnteresseerd! Bepaald geen boeiende spaghetti-western.

Il Figlio di Django

1967 | Western

Italië 1967. Western van Osvaldo Civirani. Met o.a. Guy Madison, Gabriele Tinti, Ingrid Schoeller, Daniele Vargas en Ignazio Spalla.

De op laffe wijze neergeschoten Django fluistert zijn zoon bijzonderheden toe, die de jongen jallen de schuldigen op te sporen. Deze zeer praterige spaghetti-western gaat verloren in gecompliceerde familierelaties en velerlei lastig te volgen plotwendingen. USA/GB-titel: SON OF DJANGO.

Il Bello, il brutto, il cretino

1967 | Western

Italië 1967. Western van Giovanni Grimaldi. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Mimmo (Dick) Palmara (Palmer), Brigitte Petry en Lotar Guntcher.

Lolbroeken Franchi en Ingrassia zijn in het westen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, samen met Palmer op jacht naar een goudschat. Alléén voor hen die de humor van dit duo kunnen verdragen. Grimaldi was ook de scenarist.

Uno Sceriffo tutto d'oro

1966 | Western

Italië 1966. Western van Osvaldo Civirani. Met o.a. Louis (Luigi) McJulian (Giuliani), Jacques Berthier, Caterina Trentini, Roberto Messina en Ares Lucky.

Een sheriff en een ter dood veroordeelde bandiet beramen een overval op een postkoets die goud vervoert. De overval lukt, maar een derde gaat er met het goud vandoor. De klopjacht op het goud begint, zoals in dozijnen andere spaghetti-westerns. Civirani was niet alleen de regisseur van dit middelmatige werkje, maar ook de cameraman.

L' Affare Beckett

1966 | Actiefilm

Italië/Frankrijk 1966. Actiefilm van Osvaldo Civirani. Met o.a. Lang Jeffries, Krista Nell, Ivan Desny, Andrea Scotti en Nathalie Nort.

Een CIA-agent associeert zich met Parijse collega's om een Cubaans komplot op te rollen dat Amerikanen naar buiten wil lokken via een zogenaamde aanslag op Fidel Castro, om zo de Verenigde Staten in discrediet te brengen in Latijns-Amerika. Dit ondermaatse spionage-avontuur heeft als enig origineel trekje dat de schurken nu niet uit het Oosten komen, maar uit Cuba. Een twijfelachtig inhaken op een destijds nog penibele actualiteit.