Guillermo Montesinos

Acteur

Guillermo Montesinos is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Dripping

2002 | Drama

Spanje 2002. Drama van Vicente Monsonis. Met o.a. Guillermo Montesinos, Juan Luis Galiardo en Pep Munne.

Si te dicen que caí

1989 | Drama

Spanje 1989. Drama van Vicente Aranda. Met o.a. Javier Gurruchaga, Guillermo Montesinos, Jorge Sanz, Antonio Banderas en Victoria Abril.

In 1970 identificeert een non het lijk van een oude jeugdvriend en haar gedachten gaan terug naar het Barcelona van 1940. Een gekunsteld vies en kunstmatig smerig drama dat bovendien zeer pretentieus en soms zelfs onbegrijpelijk is. De hoofdrollen worden vertolkt door drie van de belangrijkste acteurs van de Spaanse cinema uit de jaren 1980-1990. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Juan Marsé.

Sangre y arena

1989 | Drama

Spanje/Verenigde Staten 1989. Drama van Javier Elorrieta en Javier Elorietta. Met o.a. Christopher Rydell, Sharon Stone, Ana Torrent, Guillermo Montesinos en Simón Andreu.

De grote droom van Juan Gallardo, een jongeman uit Sevilla, komt uit: een landelijk bekend stierenvechter worden. Dan leert hij echter een aristocratische en fascinerende vrouw, Sol, kennen. Dit is de eerste bewerking in een Spaanse productie van de legendarische roman Blood and Sand die in de beginperiode van de geluidsfilm al eerder werd verfilmd. Het verhaal is in de tegenwoordige tijd gesitueerd en verliest daardoor zijn geloofwaardigheid. Het werk van de acteurs is eveneens middelmatig.

Ratita, ratita

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Francecs Bellmunt en Francesc Bellmunt. Met o.a. Guillermo Montesinos, Juan Echanove, Pere Ponce, Rosa Maria Sardà en Mercé Pons.

Een meisje uit de provincie blijkt plotseling de gelukkige bezitster te zijn van een lotnummer waaraan een prijs van 500 miljoen pesetas verbonden is. Hierdoor verandert haar leven volkomen. Deze zogenaamd actievolle en bijtende komedie slaagt er slechts in om te vervelen en in het belachelijke te vervallen.

Pareja enloquecida busca madre de alquiler

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Guillermo Montesinos, Lola Forner en Virginia Mataix.

Een stel van middelbare leeftijd dat een goede maatschappelijke positie heeft, besluit een kind te nemen. De vrouw blijkt echter onvruchtbaar te zijn. Dit komische plagiaat van het Amerikaanse melodrama THE BABY MAKER, is vreselijk grof en humorloos.

Un negro con un saxo

1988 | Misdaad

Spanje 1988. Misdaad van Francesco Bellmunt en Francese Bellmut. Met o.a. Patxi Bisquert, Rosana Pastor, Guillermo Montesinos, Ana Duato en Patxi Bisquet.

Een ex-bokser en verslaggever, besluit te infiltreren in de wereld van de prostitutie van de stad Valencia. Deze politiefilm probeert op een ongelukkige manier de Amerikaanse voorbeelden na te volgen.

Tu novia está loca

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Enrique Urbizu. Met o.a. Antonio Resines, Santiago Ramos, Ana Gracia en Guillermo Montesinos.

De jonge directrice van een reclamebureau ziet hoe haar rustige leven verandert wanneer zij een internationaal bekend acteur leert kennen. Een heel slechte komedie. Het debuut van de maker, met de vreselijke Resines in de hoofdrol en tamelijk zwakk camerawerk.

Amanece como puedas

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Antoni P. Canet. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Nuria Hosta, Guillermo Montesinos en Ovidi Montllor.

Een groepje mensen gaat een weekend naar een dorpje aan de Middellandse Zee in de hoop daar `typisch Spaanse` mensen te ontmoeten. Er wacht hen een verrassing. Een zeer middelmatige geheel Valentiaanse komedie vol slechte acteurs; een film die nog het meest lijkt op een belabberde documentaire (dat het een regiedebuut betreft mag geen excuus zijn). Ook bekend als BENIFOTREM.

la Vaquilla

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Alfredo Landa, José Sacristán, Santiago Ramos en Guillermo Montesinos.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog wordt bij een nationaal feest een jonge stier bevochten. Twee groepen, een republikeinse en een nationalistische, proberen de stier in hun bezit te krijgen met het doel een feestmaal aan te richten. Een van de duurste Spaanse films. Een slecht produkt van de regisseur, dat veel doet denken aan de humor van Mariano Ozores.

Bajo en nicotina

1984 | Misdaad

Spanje 1984. Misdaad van Raúl Artigot. Met o.a. Oscar Ladoire, Silvia Munt, Antonio Resines, Assumpta Serna en Francisco Cecilio.

Een eenzame jongeman zondert zich van alles en iedereen af en zoekt zijn toevlucht in dat wat hij belangrijker vindt: videofilms kijken. Een belachelijke, domme film, slecht gemaakt en gespeeld die geen enkel commercieel succes heeft gehad.

Que nos quiten lo bailao

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Carlos Mira. Met o.a. Guillermo Montesinos, Juan Monleón en Celia Zaragoza.

In een Valenciaans dorp wordt een groot volksfeest georganiseerd. Deze zedenschildering is meer eigen aan een zomerspektakel dan aan een film.

Buenas noches, señor monstruo

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1982. Familiefilm van Antonio Mercero. Met o.a. Andrés Mejuto, Regaliz, Luis Escobar, Paul Naschy en Fernando Bilbao.

Een groep kinderen vindt onderdak in een kasteel waarin behalve Dr. Frankenstein en zijn monster ook Dracula, de Weerwolf en Quasimodo wonen. Een parodie op de traditionele griezelfilms, gemaakt ter ere van het kinderkoor 'Regaliz'. Een even triviaal als dwaze produktie. Fernando Bilbao en Paul Naschy drijven in deze film de spot met hun vroegere karakteriseringen van respectievelijk het monster van Frankenstein en de Weerwolf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guillermo Montesinos op televisie komt.

Reageer