Albert Falco is acteur en auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

L'odyssée

2016 | Biografie, Drama, Avonturenfilm

Frankrijk 2016. Biografie van Jérôme Salle. Met o.a. Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Laurent Lucas en Thibault de Montalembert.

Biopic over de vermaarde Franse onderwater-ontdekkingsreiziger, filmmaker en uitvinder Jacques Cousteau (Wilson), met als rode draad de problematische verhouding tot diens tweede zoon Philippe (Niney). Die werd, toen Cousteau aan zijn avonturen met het schip de Calypso begon, als tienjarige achtergelaten op een kostschool. Hoewel de film reflecteert op de rol van film en televisie als mystificatoren en Cousteau 'ontmaskert' als egocentrische vrouwenversierder en gewiekste zakenman, blijkt regisseur Salle niet helemaal bestand tegen de verleiding om te romantiseren. Gefilmd met vaart en oog voor schoonheid.

Le monde du silence

1956 | Documentaire

Frankrijk 1956. Documentaire van Jacques-Yves Cousteau en Louis Malle. Met o.a. Jacques-Yves Cousteau, Frédéric Dumas en Albert Falco.

Cousteau's eerste lange documentaire over het onderzeese rijk werd geschoten in de Middellandse Zee, de Rode Zee, de Indische Oceaan en de Perzische Golf. Met zijn camera schilderde Cousteau een onvergetelijk portret van de rijkdom van het leven onder de wateroppervlakte. Adembenemende momenten waarin de realiteit het sprookjesachtige overtreft. Vooral het spontane karakter onderscheidt deze film van het latere tv-werk van Cousteau, die voor deze eersteling de hulp kreeg van de toen nog onbekende Malle. Oscar voor Beste Documentaire en een Gouden Palm.