Patricia Valeix

Regisseur, Scenarist

Patricia Valeix is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Reis naar het noorden

2015 | Animatie, Avonturenfilm

Frankrijk 2015. Animatie van Rémi Chayé.

De vijftienjarige, doortastende Sasha uit het negentiende-eeuwse Sint-Petersburg ziet maar één manier om haar vermiste grootvader - een ontdekkingsreiziger - en haar aristocratische familie-eer te redden, en dat is zelf naar het noorden te trekken, grootvader achterna. Met z'n op negentiende-eeuwse pigmenten gebaseerde kleurenpalet maakt deze uitzonderlijk sfeervolle, geanimeerde avonturenfilm de zee, het ijs, de tijd en het gemoed van de personages buitengewoon voelbaar. Een overweldigend feest van licht en kleur voor jong en oud.

Les mains au dos

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Patricia Valeix. Met o.a. Olivier Cruveiller, Marie Matheron, Monique Jouvancy, Georges Montant en Yves Quement.

Eind juli 1914, de vooravond van de grote vakantie. Leraar Cruveiller predikt de vaderlandsliefde aan zijn leerlingen. Maar hij weet dat de wereld op het punt staat te exploderen in een wereldoorlog. Zijn vrouw, Matheron, heeft nog veel plannen, ze wil o.a. een kind, maar Cruveiller moet naar het front en hij is ervan overtuigd dat hij niet meer zal terugkeren. Dramatische film die de oorlog benadert vanuit een ander standpunt. Zonder bloedige scènes slaagt Valeix erin om de somberheid en de fataliteit van een wereldbrand te doen overkomen, ook al beschikte ze duidelijk over een minimaal budget. Ze bewerkte samen met Simone Suchet de roman Un front de marbre van Jean Anglade tot een pessimistisch, maar poëtisch, pamflet over de onzinnigheid van de oorlog. In beeld gezet door Thierry Jault, Roland Querry en Claude Garric. Grote prijs van het korte- filmfestival van Aurillac en bekroond met de prijs voor de beste korte film door het Syndicaat van de filmkritiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patricia Valeix op televisie komt.

Reageer