Wieslaw Saniewski

Regisseur, Producer

Wieslaw Saniewski is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Deszczowy zolnierz

1996 | Thriller

Polen 1996. Thriller van Wieslaw Saniewski. Met o.a. Antonina Choroszy, Mariusz Bonaszewski en Jan Nowicki.

Anna (Choroszy), dochter van de eerbiedwaardige rechter Szymanski (Nowicki), is met haar achtentwintig een van de jongste openbare aanklagers van Polen. Als ze met haar vriend, een advocaat, praat over de gelijkenis tussen een proces van vandaag, waarbij hooggeplaatste personen betrokken zijn, met een van een groot aantal jaren geleden, raadt deze haar aan alles te vergeten. Als beloning schenkt hij haar dan een huis. Geschrokken vlucht Anna en rijdt haast een zwerver, Witek (Bonaszewski) omver. Witek lijdt aan geheugenverlies. Alles wat hij zich herinnert is zijn naam. In zijn zakken zit een kastanje en een pistool en dit laatste jaagt hem angst aan. Wie is hij en wat heeft hij te maken met Anna's vader? De scheidingslijn tussen heden en verleden is zeer klein in liefde, zowel als in misdaad. Een misdaad uit het verleden oefent een onmiskenbare invloed uit op het heden in dit lyrische liefdesverhaal dat de vorm aannneemt van een huiveringwekkend sprookje. Hoe minder je van het verhaal weet hoe verrassender is de wijze waarop regisseur/scenarist Saniewski dit ontvouwt. Knappe vertolking van beide hoofdacteurs. Fotografie van Przemyslaw Skwirczynski.

Sezon na bazanty

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Wieslaw Saniewski. Met o.a. Ewa Blaszczyk, Cezary harasimowicz, Jaroslaw Kopaczewski, Beata Tyszkiewisz en Ryszard Kotys.

Een familiedrama dat sterk geworteld is in de specifieke politieke situatie van het Polen van 1981. Pawel, een zwaardvechter, verneemt dat zijn ex-vrouw besluit te emigreren en achtervolgt haar tot in Oostenrijk om hun kleine zoon te kidnappen. De media roepen hem uit tot held van de dag en steunen hem in zijn sportcarrière. Het teleurgestelde kind probeert terug te vluchten naar zijn moeder. De boodschap van deze sentimentele en nogal over-geacteerde film lijkt nogal verward.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wieslaw Saniewski op televisie komt.

Reageer